«Великодні скарби» шукали діти у дендропарку Виноградівського лісгоспу

5 років ago admin 0

Напередодні Великодня працівники Виноградівського лісгоспу підготували для маленьких прихожан Благовіщенської церкви квест «Полювання за писанками», який мав не лише розважальну мету, а й просвітницьку.

Дві команди слідопитів змагалися за першість у пошуку «пасхальних скарбів», захованих на території підприємства.

У кожній схованці учасники мали віднайти шоколадну писанку та підказку з назвою рослини, біля якої захований наступний скарб.

Великодні яєчка були заховані під екзотичними породами дерев та чагарників, що ростуть на території підприємства та у дендропарку. Для допомоги шукачам вручили карту скарбів та атлас з ілюстраціями деревних порід.

Фінішувли змагання біля ліванського кедра, що є важливим християнським символом: про нього у Біблії згадується понад 70 разів.

Участь у квесті дала змогу малечі ознайомитися з рідкісними для наших широт рослинами: криптомерія японська, дугласія, тис ягідний, інжир, кунінгамія ланцетна, гінкго білоба, барбарис Тунберга, клокичка периста, хеномелес (айва японська), альбіція ленкоранська, сумах волосистий (оцтове дерево), гібіскус, кедр ліванський, модрина європейська, кипарис Лавсона, а також самшит вічнозелений, туя Ельвангера, туя Смарагд, ялівець козацький та ялівець лускатий, ялина срібляста, ялина канадська та іншими.

Юні гості також мали змогу пограти в інтерактивну гру «МЕМОРІ» від ГО «Форза» та спробувати біг навипередки в потрійних ходулях.

Окрім знайдених солодких скарбів, переможці конкурсу отримали смаколики до Великоднього кошика та гарний настрій до прийдешнього свята!

Напередодні Великодня працівники Виноградівського лісгоспу підготували для маленьких прихожан Благовіщенської церкви квест «Полювання за писанками», який мав не лише розважальну мету, а й просвітницьку. Дві команди […]