1600 червонокнижних дерев висаджено на Ужгородщині

6 років ago admin 0
4 квітня на території лісових угідь Ужгородського лісгоспу, в селі Дубки, відбулась масштабна акція #Майбутнє_лісу_у_твоїх_руках, на місці колишнього розсадника, територія якого до 1916 року була територією вузкоколійки. Команда досвідчених добровольців-представників долучились до лісівничої копіткої праці та разом із діточками шкільного лісництва та лісовими господарниками посадили дерева.
Добровольці висадили 1600 унікальних дерев – 800 паростків модрин європейських та 800 ясенів білоцвітних. Ці породи дерев є рідкісними та червонокнижними.
За підсумками роботи з лісовідновлення зроблено:
🌲 висаджено 1600 червонокнижних дерев
🌲 до акції долучилися голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, його заступники, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс разом із заступниками, начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга, директор Ужгородського держлісгоспу Василь Кий, представники влади Ужгородської райради та РДА, начальники департаментів та управлінь Закарпатської ОДА й працівники, очільник управління ДСНС області Роман Гудак, представники правоохоронних органів, учні Кам’яницької школи, які є в лісівничих лавах, лісівники та представники преси.

🌲 весь обсяг робіт виконаний, навіть перевиконано, адже заліснено 0,4 гектари 

🌲 голова обласної адміністрації Геннадій Москаль посадив разом з діточками найбільшу кількість дерев.
Тепер будемо чекати ліс на місці старого занедбаного розсадника!
Це наш другий досвід, коли, крім нас, лісівників, працювали й можновладці. Це дає велику надію, що майбутнє лісу таки в надійних руках!
Ми дякуємо всім учасникам акції! Нам вдалося зібрати чудову команду тих, кому дорога наша природа!













Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

4 квітня на території лісових угідь Ужгородського лісгоспу, в селі Дубки, відбулась масштабна акція #Майбутнє_лісу_у_твоїх_руках, на місці колишнього розсадника, територія якого до 1916 року була територією […]