Засоби індивідуального захисту – ефективний захід задля безпеки працівника

5 років ago admin 0

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці головний державний інспектор відділу нагляду, у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді  на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області  Людвіг Андращук  зустрівся днями з колективом Хустського відділення ПАТ «Закарпатгаз». Об’єктом обговорення під час цієї зустрічі стало питання забезпечення та  використання працівниками  засобів індивідуального і  колективного  захисту.

Фахівець Управління Держпраці зауважив, що спеціальний одяг, який мають використовувати працівники газорозподільного підприємства,  не повинен містити синтетичні волокна  чи  інших матеріалів, що накопичують статичні струми і утворюють  іскріння.  Адже при виконанні робіт у загазованому середовищі це може  призвести  до спалаху (вибуху) газоповітряної суміші. За словами Людвіга Андращука, іскріння можуть викликати також металеві підківки на підошві взуття, тому вона також повинна бути виготовлена із спеціальних матеріалів. Отож для запобігання питання аваріям та нещасним  випадкам, необхідно проводити вхідний контроль за придбаними засобами індивідуального захисту.      

Цю тему продовжив і керівник Хустського  відділення ПАТ «Закарпатгаз». Василь Бенца. За його словами, сьогодні українські виробники виготовляють якісний спеціальні одяг, взуття та інші засоби індивідуального і колективного захисту.  Працівники очолюваного ним підприємства   забезпечені ними відповідно до галузевих норм.  

Також у ході спілкування посадовець Управління Держпраці надав роз’яснення присутнім щодо дотримання вимог Правил безпеки газопостачання при відключенні від системи газопостачання несправних газових приладів, і приладів, які встановлені з порушенням проекту та на яких не проведено технічне обслуговування.