КОГО ОБРАТИ: ЖЕК-ОСББ-КЕРБУДИ?

5 років ago admin 0

Новий закон “Про житлово-комунальні послуги”, який набуває чинності в Україні з 1 травня, передбачає закріплення за багатоквартирними будинками керівників, які стануть посередниками між мешканцями і постачальниками послуг ЖКГ.

Починаючи з 1 травня 2019 року в нашій державі з’явиться можливість для мешканців багатоквартирних будинків обирати собі керівників.  З’явиться і реєстр керівників — він має бути на сайті Мінрегіону, де люди шукатимуть контакти цих нових фахівців — кербудів.

Керівник буде посередником між співвласниками багатоквартирного будинку і всіма операторами з надання тих чи інших житлово-комунальних послуг (опалення, водопостачання, електро- і газозабезпечення, вивезення та утилізації твердих побутових відходів, утримання будинків і прибудинкових територій).

кандидатура на посаду кербуда затверджуватиметься на загальних зборах співвласників будинку. Ця людина є суб’єктом господарської діяльності — або одинак, або складова частина юридичної особи, в якій він працює. Він пропонує свої послуги в цьому посередництві, бере на себе всі клопоти і головний біль щодо спілкування з операторами з надання тих чи інших послуг, і бере за це певну суму коштів, яку він запропонує. Ціна буде предметом узгодження між ним і мешканцями.

Воловецьке бюро правової допомоги

Новий закон “Про житлово-комунальні послуги”, який набуває чинності в Україні з 1 травня, передбачає закріплення за багатоквартирними будинками керівників, …