Фахівець Управління Держпраці взяла участь у вебінарі з питань охорони праці

5 років ago admin 0

На базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області відбувся вебінар на тему: «Охорона праці у закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Організація та проведення у закладах атестації робочих місць за умовами праці».

У заході, що проходив у режимі онлайн, взяли участь інженери з охорони праці 16 державних закладів професійно-технічної освіти області та представник Управління Держпраці у Закарпатській області.

Як мовилося у ході проведення вебінару, інфраструктура професійних закладів освіти краю є досить потужною:  функціонують навчальні класи, виробничі майстерні та лабораторії, гуртожитки, їдальні, теплові  пункти.  Роботу всіх цих об’єктів  забезпечують працівники різних професій і спеціальностей. Крім заробітної плати, вони повинні отримувати й інші пільги та компенсації, передбачені чинним законодавством України, якщо умови їх праці є шкідливими і важкими. 

Власне, про порядок атестації таких робочих місць розповіла  інженерам з охорони праці навчальних закладів завідувач сектору з питань експертизи умов праці Управління Держпраці Лілія Січка.  

Посадовець детально роз’яснила порядок організації такої роботи, вказала, які робочі місця потрібно включити до переліку таких, що підлягають атестації, і назвала пільги, передбачені працівникам на цих робочих місцях.