Театр – це спосіб по-особливому сказати про світ

5 років ago admin 0

Театр – стародавнє і прекрасне мистецтво. З давніх-давен театр захоплював, вражав і не залишав байдужими всіх, хто мав щастя його спостерігати або долучитися до нього. 

Традиційне свято – „Театральний променад”, відбулося 20 травня в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”.  Свою майстерність та неабиякий талант  продемонстрували вихованці відділу художньо-творчої діяльності:  театральної студії „Синтез”, молодіжного центру моди „Твій стиль” та студії пантоміми „Енергія-мім”.

 

Театр єднає в собі різні види мистецтва: пантоміму, хореографію, музику, поезію та моду. Так, нову захоплюючу колекцію „Тюлева фантазія” представив Молодіжний центр моди „Твій стиль”. Креативність та цікаві ідеї юних дизайнерів захопили глядачів.

Програма променаду була цікавою і насиченою. Театральна студія „Синтез”  представила уривки творів:   „Маленький принц” Антуана Сент Екзюпері,  „Останній листок”  і „Споріднені душі” О. Генрі у виконанні КсеніЇ Стадніченко, Уляни Піясюк , Влади Вербовської, Таїсії Носової та Крістіана  Бодока.  Зачаровували глядачів глибиною почуттів та драматизму юні актори студії пантоміми „Енергія-мім” Поліна Шестакова та Артем Хаща, які виконали уривок з геніальної трагедії В.Шекспіра „Ромео і Джульєтта”. Також свою неперевершену пластику, міміку та жести продемонстрували студійці у різнопланових пантомімах „Рамки” та „На природі”.  

Щирий сміх у глядацької аудиторії викликали повчальні байки та гуморески, що лунали зі сцени.

Поезія та музика звучала велично і проникливо у глядацькій залі палацу, зворушуючи серця присутніх. Надзвичайно майстерні рухи, досконало передані емоції, експресія і душевність тримали глядачів свята у схвильованому напруженні. Гості променаду не лише із задоволенням провели час, але і познайомилися з роботою гуртків „ПАДІЮНу”, в яких діти навчаються акторській майстерності. Дякуємо чудовим артистам і їх наставникам –  Маргариті Сойновій, Марині Шайбнер, Світлані Дворциній та Оксані Решетар за гарний виступ,  за прекрасні емоції та долучення до театрального мистецтва! 

 

 

 

Між зірками в синій далі

Є планета – диво-світ,

Де росте в пахучих травах      

Чарівний таланту цвіт.          

Театральне дійство завжди вважалося могутнім засобом для становлення особистості, бо театр виховує глядачів через серця. 18 травня  свою майстерність та неабиякий талант  під час театрального променаду  продемонстрували юні актори відділу художньо-творчої діяльності Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”.

 Театр – це завжди атмосфера свята, духовності, високої культури,  – переконані в„ПАДІЮНі”. До юних глядачів, які зібралися у концертній залі, ведучі заходу донесли цікаву інформацію про театр, театральне мистецтво, правила поведінки у театрі. Гра акторів сприймалася залою дуже тепло, шквалом аплодисментів. Програма променаду була насиченою і цікавою – це фрагменти  вистав театральної студії „Синтез”  за мотивами „Лісової пісні” Лесі Українки та „Ромео і Джульєтта” Шекспіра. Байки Павла Глазового, свою неперевершену пластику, міміку, жести продемонстрували   юні актори  студії пантоміми „Енергія-мім”. Вперше у заході взяв участь молодіжний центр моди „Твій стиль”, який презентував колекцію „Модний променад”, з вишуканими національними елементами.   Під час кожного виступу відбувався  обмін позитивними емоціями між акторами і глядачами. Всі присутні на заході глядачі  отримали незабутні яскраві враження, естетичну насолоду, так майстерно і вміло подаровані  талановитими дітьми „ПАДІЮНу”.