На місці минулорічних зрубів у ДП “Ясінянське ЛМГ” тепер ростуть нові дерева

5 років ago admin 0

11 квітня, в черговий раз, Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» зібрала на теренах лісового фонду ДП «Ясінянське ЛМГ» керівників органів місцевого самоврядування, лісівників та юних лісолюбів, котрим небайдужа доля лісів рідного краю.

Збиратися гуртом та брати участь у створенні молодого лісу вже стало доброю традицією з благородною метою: привернути увагу громадськості та молоді до такого важливого та відповідального процесу, як створення лісів, а також підвищити довіру громадян до діяльності лісогосподарської галузі.

Цьогоріч головний захід акції – посадка дерев, проводилася у Чорнотисянському лісництві на ділянці минулорічного зрубу на місці санітарної рубки дерев пошкоджених вітровалом загальною площею 0,9 га. В обіймах навколишнього хвойного лісу дружньо і завзято працювали 35 учасників, зокрема, директор підприємства – Василь Теличук, головний лісничий – Микола Ластовецький, голова села Чорна Тиса – Іван Павлючок, директор Чорнотисянської ЗОШ – Роман Манівчук, 18 учасників Чорнотисянського шкільного лісництва з керівником – Оленою Штефуряк, працівники лісової охорони та інженери. Загалом було висаджено 4300 штук молодих саджанців ялини, ялиці, явора, бука та дугласії.

Не зважаючи на дещо прохолодну погоду, під час проведення акції панувала дружня атмосфера, всі учасники у піднесеному настрої завершили заплановану роботу і відправилися на частування гарячим карпатським чаєм, та обмінялися власними враженнями і думками:

«Раціональне використання, охорона та відтворення лісів – це основне завдання для нас – лісівників. Ми прагнемо, щоб люди знали про нашу роботу якнайбільше. Сподіваюся, що в майбутньому, висаджений сьогодні ліс порадує відвідувачів і своїх юних творців прохолодою та затишком, обдарує грибами, ягодами і цілющим дивоквіттям», – зазначив керівник лісомисливгоспу Василь Теличук.

11 квітня, в черговий раз, Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» зібрала на теренах лісового фонду ДП «Ясінянське ЛМГ» керівників органів місцевого самоврядування, лісівників та […]