Геннадій Москаль зробив гучну заяву щодо закарпатських лісів

5 років ago admin 0

Сьогодні, у сонячний день, 11 квітня на території лісових угідь Ужгородського лісгоспу, в урочищі Дубки, відбулась масштабна акція #Майбутнє_лісу_у_твоїх_руках_Закарпаття.

Нове дерево – замість кожного зрубаного з ініціативи Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке очолює депутат облради Валерій Мурга, закладено дендропарк із рідкісних порід дерев.

🍀🏆🎰Долучилися до заснування дендропарку і представники влади й правоохоронних органів. Так голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль та голова обласної ради Михайло Рівіс та їх заступники, зробили значний внесок про свою присутність на Землі — посадили дерева.

В ході заходу гості зеленого свята ознайомилися зі стендами, що відображають інформацію про роботи, що проводяться щодо подальшого поліпшення екологічної ситуації в Ужгородському районі, інформацію про породний склад дендропарку. Начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга поінформував присутніх про акцію заліснення, яка традиційно щороку проводиться на теренах краю.

Поділився своїми враженнями про лісове господарство та про любов до дерев голова Закарпатської ОДА, що найбільше полюбляє айву через її запах, горіх та калину:

Голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль розповідає, що смак його дитинства – айва, тому що коли був маленьким, вдома батьки ставили її на підвіконня і взимку можна було насолоджуватися запахом і мама варила варення. Полюбляє очільник Закарпаття і горіхи, які ростуть у нього в саду.

Щодо стану лісів, то він зазначив що немає на Закарпатті жодної не залісненої ділянки. Наразі залісненість Закарпаття – понад 52,6% і такими площами не може похвалитися навіть Європа. Крім того, площа природо-заповідного фонду значно збільшилась. За останній рік було створено 15 заказників місцевого значенні. Варто зазначити, що новий дендропарк також було оголошено заповідником, яке в подальшому стане місцем для відпочинку.

🌳🌳🌳 Цього року планується висадити понад 8 мільйонів саджанців на площі 2244 га.

🌲🌲🌲Допомагали в копіткій праці й учні шкільного лісництва.

🌳🌳🌳 Валерій Мурга зазначив, що керманичі та працівники обласної адміністрації та ради садять дерева в новому дендропарку, об’єднуючи зусилля разом з працівниками обласного лісового та мисливського господартсва й маленькими учнями шкільних лісництв як символ відродження та збереження лісу.

Під час посадки дерев учасники акції зробили пам’ятні фотосвітлини з учасниками кампанії, які будуть використані для фотоконкурсу «Посади дерево» 🔊🧸📸🎥 🎦🗞🎙☎️📽📠📸.

✅ весь обсяг робіт виконаний, навіть перевиконано, адже заліснено 0,3 гектара 😇😇😇

✅1000 саджанців

✅Загалом було висаджено 16 порід дерев — модрина, дуб червоний, дуб звичайний, ясень гостролистий, калина, сосна чорна, липа, горіх чорний, горіх волоський, береза повисла, хурма кавказька.

✅голова обласної адміністрації Геннадій Москаль посадив разом з діточками найбільшу кількість дерев.

Це наш другий досвід, коли, крім нас, лісівників, працювали й можновладці. Це дає велику надію, що майбутнє лісу таки в надійних руках!

Ми дякуємо всім учасникам акції! Нам вдалося зібрати чудову команду тих, кому дорога наша природа!

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ