Міжгірські рятувальники закликали місцеве населення не нищити природу та власне майно або простіше – припинити палити сухостій

5 років ago admin 0

Попри численні застереження рятувальників щодо небезпеки спалювання сухої рослинності та сміття, громадяни продовжують активно нищити природу, спалюючи рештки сухої рослинності. Масштаби вражають: приміром,  лише за минулу добу із 38 зареєстрованих пожеж, 33 – це загорання в екосистемах.

Сьогодні, 04 квітня, працівники Міжгірського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській намагалися “достукатися” до свідомості мешканців районного центру, проводячи роз’яснювальну роботу серед людей щодо попередження спалювання сміття, чагарників та сухої трави.

Під час рейду рятувальники наголошували про небезпеку розповсюдження вогню з відкритих територій та присадибних ділянок та лісові угіддя, коли розбурхане вітром некероване полум’я починає нищити все і всіх на своєму шляху. На жаль, в області вже зафіксовані випадки, коли через самопали минулорічного мотлоху горіли будинки, травмувалися люди та безжально гинули тварини. А в умовах високогір’я, коли відсутні під’їзні шляхи та джерела водозабору води, ліквідувати пожежу без значних збитків майже нереально.

А щоб мешканці пам’ятали та дотримувалися елементарних правил безпеки, рятувальники вручили громадянам тематичні листівки та пам’ятки.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

20190404_125902.jpgIMG_1273.JPGIMG_1295.JPGIMG_1297.JPG