Про небезпеку пожеж у екосистемах розповідали громадянам ужгородські рятувальники

6 років ago admin 0

Спалювання сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє лихо. Не зважаючи на численні попередження та заклики рятувальників Закарпаття щодо небезпеки спалювання сухостою, громадяни продовжують проводити осінні «прибирання», порушуючи при цьому всі норми та правила.

На даний час на території Закарпатської області сталося 699 пожеж, де загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття перевищує 754 га.

Аби попередити виникнення пожеж в екосистемах, 28 вересня ужгородські рятувальники провели позапланове відпрацювання села Худльово, що в Ужгородському районі, адже саме на території цієї сільської ради спостерігається ріст пожеж у екосистемах. Провівши роз’яснювальну роботу з працівниками сільської ради,  фахівці ДСНС вирушили вулицями села, аби поспілкуватися з місцевим населенням.

Крім правил безпеки у побуті, при виявленні вибухонебезпечних предметів, місцевому населенню вкотре нагадали основні правила, що стосувались безпеки у екосистемах. Розповіли про те, що при випалюванні стерні, сухої рослинності пошкоджуються полезахисні лісові смуги, виникають великі пожежі, в тому числі і в прилеглих лісових масивах. Аналогічним чином, існує загроза і загоряння житлових будинків, а й інколи це призводить до найгіршого – людських жертв.

Такі заходи  рятувальники будуть проводити й надалі, адже це є дієвим фактором запобігання пожеж в екосистемах та загибелі людей на них.

У ДСНС України у Закарпатській області

Изображение 003.jpgИзображение 005.jpg

Изображение 007.jpgИзображение 009.jpg