На Перечинщині стартувала акція з лісовідтворення

5 років ago admin 0

Початок весни – один із найвідповідальніших періодів для справжнього господаря, як вдома так і в лісі. Від своєчасності і правильності виконання найперших весняних робіт і залежить успіх в подальшому. Цього тижня у лісових масивах ДП «Перечинське лісове господарство» стартувала весняна лісокультурна кампанія.

Під час даної кампанії лісівники підприємства запланували провести лісовідновлення на площі 43,9 га, з них 5,3 га посадки лісових культур та 38,6 га сприяння природньому поновленню, щов букових деревостанах є запорукою успішного відновлення лісових масивів. Також, для вирощування стійкого садивного матеріалу буде проводитись закладання шкілок площею 0,14 га. При весняній посадці лісу будуть висаджені такі породи як бук лісовий, дуб звичайний, дуб скельний, клен-явір, ясен звичайний, ялиця біла та інтродукована швидкоросла порода – модрина європейська, котра в наших умовах чудово акліматизувалася та дає хороші показники приросту деревини.

Вже протягом цього тижня Перечинські лісівники із допомогою небайдужих до природи громадян провели значний обсяг робіт по лісовідновленню, а саме: створення лісових культур на площі 3,1 га, сприяння природньому поновленню із вводом недостаючих порід – 6,1 га та доповнення лісових культур минулих років – 2,6 га.

Лісівники Перечинщини висловлюють щиру подяку всім, хто вже встиг долучитись до посадки лісу. Запрошуємо усіх бажаючих й надалі брати участь у створенні нових лісів, озелененні соціальних об’єктів та інших заходах.

Наступна акція на території Перечинського держлісгоспу уже 2 квітня! Долучайтесь до команди лісівників

Початок весни – один із найвідповідальніших періодів для справжнього господаря, як вдома так і в лісі. Від своєчасності і правильності виконання найперших весняних робіт і залежить […]