Закарпатська область: рятувальники та екологи «полювали» на підпалювачів сухої рослинності

5 років ago admin 0

Весняно-польові роботи, які супроводжуються спалюванням громадянами залишків сухої рослинності на своїх присадибних ділянках, а також підпали сухої трави та чагарників на території Закарпатської області, набирають обертів і підвищують  небезпеку для екологічної ситуації. Окрім цього негативно впливають на флору і фауну.

Щоб попередити  пожежі, й звернути увагу громадян на дотримання правил пожежної безпеки в регіоні, 29 березня ужгородські рятувальники, спільно з представниками екологічної інспекції Закарпатської області, провели своєрідний рейд населеними пунктами Ужгородського району.

Його метою було виявлення фактів самовільного спалювання сухої рослинності громадянами та притягнення до адмінвідповідальності порушників законодавства України.

Так, на одного порушника було накладено адміністративне стягнення відповідно до статті 77-1 «Самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще декілька чоловік, дії котрих було визначено як незначні порушення, обмежилися усними попередженнями та проведенням профілактичної бесіди з ними щодо небезпеки спалювання сухої рослинності.

Як наголошують рятувальники та екологи, подібні заходи триватимуть до закінчення  пожежонебезпечного періоду і охоплять всі райони Закарпатської області.

Нагадаємо, згідно із чинним законодавством випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

DSC_0075.JPG   DSC_0096.JPG

DSC_0080.JPG

У ДСНС України у Закарпатській області