Великоберезнянські лісівники успішно підтвердили міжнародний сертифікат FSC®

5 років ago admin 0

Нещодавно Великоберезнянське лісове господарство успішно витримало другий наглядовий аудит та підтвердило сертифікат Лісової опікунської ради (FSC® ). Це означає, що ведення лісового господарства на підприємстві ефективне, прозоре, таке, що відповідає міжнародним нормам.

            Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.

            Під час аудиту було виявлено дві неосновні невідповідності:  

-технічний стан не всіх необхідних інструментів перебувають на належному рівні.

            На час проведення аудиту, на деяких бензопилах не було ланцюговловлювачів.

-рахунки-фактури сертифікованих матеріалів не завжди включають номер сертифіката.

            На час проведення аудиту, на деяких рахунках нема номера сертифіката.

 «Екологічно збалансоване і відповідальне ведення лісового господарства передбачає заготівлю лісоматеріалів та іншої лісової продукції при одночасному збереженні біорізноманіття та продуктивності лісів, природних екологічних процесів, -каже  директор  Ольга Олень. – Щороку на підприємство приїздять незалежні аудитори, аби підтвердити сертифікацію. Наш лісгосп доводить відповідність ведення лісового господарства та виробничої діяльності міжнародним вимогам та стандартам FSC®. За результатами аудиту ліси, надані підприємству у постійне користування, надалі залишаються сертифікованими. Для нас дуже важливо, що соціально прийнятне лісове господарство повинно забезпечувати права та соціальні гарантії працівників лісового господарства; враховувати та поважати права місцевого населення, їх соціальні, економічні та духовні потреби, тому активно співпрацюємо з органами місцевої влади, громадскістю, юнню, населенням».

Нещодавно Великоберезнянське лісове господарство успішно витримало другий наглядовий аудит та підтвердило сертифікат Лісової опікунської ради (FSC® ). Це означає, що ведення лісового господарства на підприємстві ефективне, […]