Про безпечний відпочинок біля води розповідали ужгородські рятувальники

6 років ago admin 0

Через спекотну погоду люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Проте, досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків. Факти загибелі переважно мають місце в необладнаних для купання місцях при порушенні правил поведінки на воді і в стані алкогольного сп’яніння. Так, станом на 1 серпня на території м. Ужгород та Ужгородського району загинуло 4 особи, за аналогічний період минулого року – 2 людини.

Аби розповісти місцевому населенню до яких наслідків може призвести нехтування правилами безпеки під час відпочинку на воді, 1 серпня рятувальники Ужгородського міськрайонного відділу провели рейд на одному з найулюбленіших місць відпочинку жителів  Ужгорода –  берегах річки Уж.

Під час бесід з відпочивальниками співробітники ДСНС застерегли громадян, що не варто перегріватись на сонці, оскільки висока температура негативно впливає на організм. Також, вони наголосили на тому, що не менш небезпечним є вживання спиртних напоїв при відпочинку біля водоймищ. Через негативний вплив алкоголю людина не здатна контролювати рухи та швидко орієнтуватися, особливо перебуваючи у воді.

Під час профілактичного рейду рятувальники роздали місцевим жителям інформаційні листівки з основними правилами безпеки на воді та алгоритмом дій при рятуванні життя потопаючим.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

1.jpg2.jpg

5-V.jpg3.jpg