Начальник Перечинського відділення поліції Немеш Михайло Валентинович прозвітував про результати діяльності на території обслуговування за 2018 рік та за два місяці поточного року

5 років ago admin 0

Начальник Перечинського відділення поліції  Михайло Немеш: «Злагоджена робота колективу дає хороші результати»

Основний акцент перечинські поліцейські роблять на попередженні та розкритті тяжких злочинів  та охороні громадського порядку.

Таку мету поставив перед колективом  Перечинського відділення поліції начальник Михайло Немеш, очоливши у жовтні 2018 підрозділ. І як результат, підрозділ став одним з кращих в області за підсумками роботи минулого року.

Сьогодні у нашій розмові Михайло Валентинович розповів про оперативну ситуацію, яка склалася в Перечинському районі, а також про пріоритет у діяльності поліції.

Спрацювали добре і результативно

Михайле Валентиновичу, як Ви оцінюєте роботу Перечинського відділення поліції за минулий рік та два місяці 2019 року?

– Оперативна ситуація в Перечинському районі контрольована. Упродовж 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 525 відомостей про злочини і пригоди, з яких повідомлено про підозру 141 особі у вчиненні 150 кримінальних правопорушень, 173 – направлено до суду з обвинувальним актом та закрито 287 кримінальних проваджень. Протягом 2018 року на території обслуговування Перечинського ВП ГУНП організовано та проведено ряд спеціальних оперативно-профілактичних операцій: “Розшук”, “Мігрант”, “Зброя та вибухівка”, «Мак», «Літо», а також оперативно-профілактичні відпрацювання з протидії майнової злочинності. Працівниками ВП протягом 2018 року виявлено та припинено 2062 адміністративних правопорушення. Найбільшу частку правопорушень виявлено працівниками ГРПП – 1782, дільничними інспекторами поліції – 170, ювенальною поліцією ВП – 82 та працівниками дозвільної системи – 28, а впродовж січня-лютого 2019 року виявлено та припинено 391 адміністративне правопорушення. Найбільшу частку правопорушень виявлено працівниками ГРПП – 338, дільничними інспекторами поліції – 42, ювенальною поліцією ВП – 6 та працівниками дозвільної системи – 5.

Упродовж двох місяців 2019 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано без закритих 44 кримінальних правопорушення, повідомлено про підозру 22 особам у вчиненні 31 кримінального правопорушення, 24 справи направлено до суду з обвинувальним актом.

 – А яка ситуація щодо вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів?

 –  Упродовж 2018 року було зареєстровано в ЄРДР 92 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, з яких повідомлено про підозру  45 особам у вчиненні 46 таких кримінальних правопорушень, 48 – направлено до суду з обвинувальним актом та закрито 107 кримінальних проваджень.

Упродовж двох місяців поточного року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано без закритих 7 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, повідомлено про підозру 5 особам у вчиненні 11 кримінальних правопорушень.

 – Над якими резонансними справами довелось працювати поліцейським уже в поточному році?

– До числа таких злочинів, які набули суспільного розголосу, можна віднести чотири крадіжки  з помешкань громадян у Перечині. В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку було встановлено, що до скоєння даних крадіжок причетні мешканці Ужгорода. Наразі всі речові докази вилучено та злочинцям повідомлено про підозру. Також працівниками карного розшуку Перечинського відділення поліції було розкрито крадіжку з будинку мешканця с.Т.-Поляна Перечинського району, яку скоїли гастролери зі міста Свалява. На даний час речові докази вилучено, злочинцям повідомлено про підозру. Також, у лютому 2019 року у ході проведення санкціонованого обшуку  в мешканця села Сімер, Перечинського району  працівниками поліції було виявлено та вилучено набої, ножі та вибухові речовини у великій кількості. Загалом протягом двох місяців цього року було виявлено шість фактів незаконного поводження зі зброєю та три факти незаконного зберігання наркотичних засобів.

… І камери у поміч, і лінія «102», і влада.

Чи допомагають  у розкритті злочинів камери відеонагляду?

– Звичайно, так. На робочі монітори чергової частини Перечинського відділення поліції транслюється зображення з 26 камер відеонагляду, які розташовані у місті Перечин та Перечинському районі. Також за допомогою органів місцевого самоврядування планується додатково встановити камери відеонагляду з можливістю розпізнавання номерних знаків на транспортних засобах. Це, безумовно, позитивно впливає на якість роботи поліцейських, особливо під час розслідування та розкриття злочинів.

 – Чи багато звернень та повідомлень від громадян надходять на лінію «102»?

 – Минулого року в журналі заяв та повідомлень Перечинського відділення поліції було зареєстровано 3296 заяв і повідомлень від громадян. З початку цього року вже зареєстровано 555 повідомлень, які надходять на лінію «102». Більшість заяв поліцейські отримують від постраждалих, які отримали легкі тілесні ушкодження, від жертв побутових конфліктів чи про інші події, однак трапляються і випадки, коли громадяни здійснюють завідомо неправдиві виклики. Таких осіб працівники поліції притягують до адміністративної відповідальності.

 – Розкажіть, будь ласка, про співпрацю поліції з владою та органами місцевого самоврядування.

 – Загалом співпраця з органами місцевого самоврядування налагоджена добре. Вже цього року були виділені кошти для проведення ремонтних робіт у спортивній залі, для того щоб поліцейські могли підтримувати себе у хорошій фізичній формі. Наразі вирішується питання про відкриття поліцейської станції в селі Порошково, що суттєво вплине на швидкість та якість обслуговування викликів громадян, які проживають далеко від райцентру.

 Ласкаво просимо до поліції!

  – Які проблеми виникають у роботі Перечинського відділення поліції?

 – На даний час існує проблема в заміщенні вакантних посад, тому працівники Перечинського відділення поліції тісно співпрацюють з Перечинським районним центром зайнятості, проводять семінари з безробітними та запрошують їх на службу в Національну поліцію України. В Перечинському відділенні поліції є 28 вакантних посад. Необхідно доукомплектувати групи реагування патрульної поліції: 17 працівників некомплект та дільничних працівників поліції – некомплект 5 працівників. Тому, користуючись нагодою, запрошую на службу в поліцію. Ця професія є доволі престижна, адже у 2019 році зросла і оплата праці, є повний соціальний пакет, а віднедавна надається можливість поліцейським придбати пільгове житло у лізинг.

Кожен поліцейський гідно й достойно виконує свою роботу

 – Розкажіть, будь ласка, про пріоритет діяльності поліції, зокрема Перечинського відділення?

 – Одним із пріоритетів діяльності поліції є профілактика як злочинів, так і правопорушень, що, насамперед, досягається в результаті злагодженої роботи всього відділення поліції. Спокій громадян у денний та нічний час забезпечують групи реагування патрульної поліції, які працюють цілодобово,   дільничні офіцери поліції здійснюють профілактику правопорушень на своїй території обслуговування, якісний контроль за обігом зброї здійснює інспектор у сфері дозвільної системи. Також не можу залишити поза увагою роботу сектору кримінальної поліції та слідчого відділення, які роблять все для того, щоб винний у вчиненні злочину був покараний в рамках чинного законодавства. Кожен поліцейський гідно й достойно виконує свою роботу. Однак, хочу  відмітити найкращих виконавців, а саме: начальника сектору превенції Лібру Євгена Васильовича, старшого оперуповноваженого Мицьку Івана Івановича, старшого слідчого Машкаринця  Івана Івановича та старшого інспектора сектору превенції Сочку Олександра Ярославовича.

Наприкінці нашої розмови хочу закликати населення належним чином ставитися до проведення працівниками поліції превентивних заходів та своєчасно інформувати поліцію про скоєння протиправних дій, свідками яких вони стали. Особливо про появу в населених пунктах підозрілих осіб, які ведуть спостереження за будинками господарів.

Окремі слова подяки  хочу висловити керівництву Перечинської ОТГ, головам сільських рад та окремим керівникам підприємств району, які з порозумінням ставляться до проблем поліції та підтримують у впровадженні різних комплексних програм.

Служимо, щоб захищати!

З повагою, 

начальник Перечинського відділення поліції

Ужгородського відділу поліції

ГУНП в Закарпатській області

Немеш Михайло