Громадянин України, який фігурує в повідомленнях ЗМІ вже більше 8 місяців звільнений із Закарпатської митниці

6 років ago admin 0

Громадянин України, який фігурує в повідомленнях ЗМІ, як власник  угорського громадянства, працював головним державним інспектором відділу митного оформлення № 5 «Косино» митного посту «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС до 8 лютого 2018 року.

Варто зазначити, що 5 лютого 2018 року Закарпатською митницею ДФС отримано інформацію про отримання угорського громадянства цим громадянином України та отримання ним закордонного паспорта громадянина Угорщини.

З урахуванням вказаної інформації, відповідно до вимог законодавства з питань проходження державної служби, у триденний термін –  8 лютого 2018 року керівником митниці видано наказ про припинення державної служби вказаному працівнику. Відповідно до п.1. ч.1 ст.84 ЗУ «Про державну службу» підставами для припинення державної служби у зв’язку із втратою права на державну службу або його обмеження є набуття громадянства іншої країни.

Громадянин оскаржував наказ керівника Закарпатської митниці ДФС у судах різних інстанцій. Відтак апеляційний суд прийняв остаточне рішення 17 вересня 2018 року, в якому підтримав позицію Закарпатської митниці і визнав звільнення громадянина з державної служби законним.

Таким чином громадянин в трудових відносинах із Закарпатською митницею ДФС не перебуває, і з 9 лютого 2018 року функцій по здійсненню митного контролю та митного оформлення не виконує.

ДФС у Закарпатській області