Відбулося 1 пленарне засідання 9 сесії міської ради

5 років ago admin 0

21 лютого 2019 року, під головуванням Перечинського міського голови Івана Погоріляка, відбулася сесія Перечинської ОТГ. На першому пленарному засіданні дев’ятої сесії розглянуто ряд важливих для нашої ОТГ питань. Зокрема, депутати заслухали та схвалили звіти структурних підрозділів міської ради, виконавчого комітету та комунального підприємства КП «Комунальник». По кожному звіту була гостра дискусія, виникало багато запитань, але в кінцевому результаті, звіти були прийняті до відома. 

Депутати розглянули всі заяви юридичних та фізичних осіб і в більшості випадків задовольнили їх. Деякі земельні питання було вирішено зняти з розгляду та направлено їх на до вивчення. 

Жваву дискусію викликав звіт робочої групи з вивчення питань екологічної безпеки жителів м. Перечин, яку очолював Мулеса В.В., котра працювала протягом півроку, але якихось конкретних пропозицій щодо покращення екологічної ситуації в нашому місті, комісія так і не запропонувала. Тому було прийнято рішення про завершення роботи вищевказаної комісії та вирішено шукати інші шляхи для вирішення проблеми екології в Перечині. 

Затверджено звіт про виконання бюджету за 2018 рік та внесено зміни в рішення про бюджет на 2019 рік. Зокрема виділено 815.0 тис. грн. для фінансування проектів Громадського бюджету, проекти яких стали переможцями в цьому році.

На цій сесії було присвоєно і назви вулиць в с. Ворочево та перейменовано в Перечині вулицю Пушкіна на Івана Бабича, в пам’ять воїна, який загинув на Сході в 2016 році. З метою недопущення можливих непорозумінь з адресами під час президентських виборів, ці рішення вступають в силу з першого травня 2019 року. 

Слід відзначити якісну роботу депутатів в постійних комісіях та високу явку на сесію, бо з 26 депутатів участь в роботі першого пленарного засідання взяло 25 депутатів. 

Міський голова Перечина Іван Погоріляк подякував депутатам за плідну роботу, але роботу дев’ятої сесії міської ради не закрив. Орієнтовно в середині квітня відбудеться друге пленарне засідання.