Крізь призму камери. Як лісівники Ясінянського ЛМГ борються з лісовими пожежами

5 років ago admin 0

Уберегти природу від стихії вогню, одне із головних завдань закарпатських лісівників. У період підвищення пожежної небезпеки, лісівники цілодобово патрулюють лісові угіддя. Більше того, протягом останніх років у Ясінянському лісомисливському господарстві функціонуює камера відеоспостереження. Відеокамера передає зображення на комп’ютер, який знаходиться у лісомисливгоспі.

Радіус дії дозволяє охопити майже 90% лісових угідь підприємства. Це дає змогу лісівникам полегшити патрулювання у період пожежної небезпеки, а в разі виявлення загоряння, миттєво зреагувати та направити державну лісову охорону до необхідного місця. У свою чергу лісівники готові зустріти полум’я з відповідною технікою та пожежним інвентарем. Пік пожежонебезпечного періоду у лісових масивах припадає на весну та осінь. Саме у ці пори року населення розпочинає сільськогосподарську діяльність, зокрема пов’язану із спаленням сухої рослинності. Через це, за словами лісівників, головною причиною лісових пожеж є людський фактор. Разом із цим, лісівники із представниками ДСНС у Закарпатській області проводять профілактичну роботу з населенням, відвідують навчальні заклади де учням роз’яснюють правила пожежної безпеки, а також безпечного поводження у лісі. І ця робота дає позитивні результати, адже у минулому році на території підприємства не було зафіксовано жодної лісової пожежі.

 

Уберегти природу від стихії вогню, одне із головних завдань закарпатських лісівників. У період підвищення пожежної небезпеки, лісівники цілодобово патрулюють лісові угіддя. Більше того, протягом останніх років […]