В області намітилася тенденція до зменшення заборгованості із виплати заробітної плати

5 років ago admin 0

У приміщенні Закарпатської облдержадміністрації відбулася селекторна нарада з представниками райдержадміністрацій та міськвиконкомів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, заборгованості до Пенсійного фонду та сплати єдиного соціального внеску. Захід проходив під головуванням директора обласного департаменту соціального захисту населення Михайла Петрішки.

Від Управління Держпраці у Закарпатській області у ній взяв участь перший заступник начальника Василь Грицик. За його словами, посадовці Управління торік проінспектували всі економічно активні підприємства-боржники, котрі задекларували заборговану заробітну плату. Також питання своєчасної виплати заробітної плати та погашення існуючої заборгованості перебуває на постійному контролі керівництва установи.

На нараді була озвучена інформація райдержадміністрацій та міськвиконкомів, згідно з якою заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях, установах області станом на 1 січня 2019 року сягнула  3 мільйонів 163 тисяч гривень, що на 2 мільйони 618 тисяч гривень (або 45,3 %) менше, ніж  в аналогічний період попереднього року. На економічно-активних підприємствах, організаціях, установах області заборгованість у цей же період становила 2 мільйони 593 тисячі гривень, що також менше ніж у 2018 році, зокрема на 50,2 відсотки. Треба сказати, що такого стану справ досягнуто завдяки вжитим заходам, що проводились з метою погашення заборгованості.

Підсумовуючи сказане, головуючий наголосив, що питанню погашення заборгованості із виплати заробітної плати  зі сплати ЄСВ та страхових внесків постійно має приділятись особлива увага.