ДП “Брустурянське ЛМГ” – серед лідерів по наповненню місцевого бюджету Тячівщини (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Минулий рік Брустурянське лісомисливське господарство завершило одним із найбільших платників податків у державний та місцеві бюджети Тячівського району. Зокрема, із загального прибутку, підприємство сплатило близько 40% у бюджети всіх рівнів. Якщо говорити мовою цифр, то сума становить майже 50 млн. грн.

Основною діяльністю підприємства є охорона лісу від незаконних рубок, пожеж, лісовідтворення та проведення інших заходів, повязаних із веденням лісового та мисливського господарства. В умовах відсутності державного фінансування економічна складова держлісгоспу повністю залежить від реалізації лісопродукції, яка в подальшому йде на потреби деревообробних підприємств та забезпечення дровами паливними населення. Враховуючи, що гірська місцевість Тячівщини не газифікована, основним джерелом опалення для населення є дрова.

Також Брустурянський лісомисливгосп забезпечує дровами паливними заклади соціальної та бюджетної сфери. Сьогодні на підприємстві працює 355 чоловік. Крім цього, близько 45 чоловік займається трудовою діяльністю на умовах цивільно-правових угод. Середня заробітна плата штатного працівника минулого року склала 11 тис. 220 грн., тим самим Брустурянське лісомисливське господарство зайняло лідируючі позиції по заробітній платі серед підприємств району.

Минулий рік Брустурянське лісомисливське господарство завершило одним із найбільших платників податків у державний та місцеві бюджети Тячівського району. Зокрема, із загального прибутку, підприємство сплатило близько 40% […]