Недобросовісних продавців ялинок виявляли на «П’яному базарі» в Ужгороді

5 років ago admin 0

Недобросовісних продавців ялинок виявляли сьогодні на «П’яному базарі», де напередодні Нового року та Різдва реалізовується чи не найбільше дерев-символів зимових свят. Участь у рейді взяли працівники муніципальної інспекції з благоустрою Ужгородської міської ради, працівники Ужгородського відділу Головного управління Національної поліції у Закарпатській області, журналісти.

Перевіряли у продавців ялинок наявність чіпів та дозволів на продаж. Заступник начальника відділу муніципальної інспекції з благоустрою Олександр Шушка повідомив, що Ужгородська міська рада надала 27 таких дозволів.

Якщо необхідна документація відсутня, продавців попереджають про відповідальність. Тоді в них є два варіанти: або негайно припинити продаж, або оформити необхідні документи. Якщо ж зауваження ігнорують, продавців притягають до адмінвідповідальності. Штраф може становити від 340 до 1360 грн (для фізичної особи), та від 750 до 1700 грн (для підприємців і посадових осіб). Якщо ж серед товару – ялинки не просто зібрані з окремих гілочок, а зрубані, продавці повинні показати і відповідні дозволи від лісництва. Точки продажу штучних ялинок також перевіряють, адже будь-яка торгівля має бути погоджена з органом місцевого самоврядування.

Для отримання дозволів на торгівлю потрібно звернутися до управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради, написати заяву, оплатити дві квитанції (у тому числі й за прибирання).

За результатами рейдів, які проводять щодня – від 17 до 31 грудня, – на сьогодні працівники муніципальної інспекції благоустрою Ужгородської міської ради вже склали 7 адмінпротоколів (за статтею 152 кодексу України про адміністративне правопорушення), безпосередньо нині – 3 адмінпротоколи. Також 6 протоколів склали працівники Ужгородського відділу Головного управління Національної поліції у Закарпатській області.

1 of 20