На позачерговій сесії Ужгородської міськради прийняли рішення для реформ у медичній галузі та будівництва спортивних майданчиків шкіл

5 років ago admin 0

Сьогодні ужгородські депутати провели засідання позачергової сесії міськради.

До порядку денного, в якому попередньо було 7 питань, додатково включили ще два «технічні» – щодо складу комісій, які затвердили на попередньому засіданні.

Зокрема, депутати сьогодні не подолали вето міського голови, таким чином дію рішення чергової XXX cесії міської ради VII скликання від 13 грудня 2018 року №1324 «Про реорганізацію комунальних закладів» зупинено.

Натомість більшістю голосів підтримали проекти рішень «Про реорганізацію комунального закладу «Центральна міська клінічна лікарня» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство “Центральна міська клінічна лікарня Ужгородської міської ради” та “Про реорганізацію комунального закладу “Ужгородська міська поліклініка” шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство “Ужгородська міська поліклініка Ужгородської міської ради”.

Новостворені комунальні некомерційні підприємства є правонаступниками всіх майнових прав та обов’язків реорганізованих центральної міської клінічної лікарні й Ужгородської міської поліклініки. Також, відповідно до ухвалених рішень, буде створено комісії з реорганізації, які мають забезпечити здійснення усіх організаційно-правових заходів. Строк заявлення вимог кредиторами складає 2 місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо реорганізації комунальних закладів.

Метою ухвалення рішень є впровадження нових підходів щодо організації роботи закладів охорони здоров’я та їх фінансового забезпечення в рамках реформи медичної галузі.

Проголосували на сесії також за прийняття коштів медичної субвенції на 2019 рік із надання послуг з охорони здоров’я населенню Баранинської ОТГ в сумі 4 млн. 928 тис. грн. Затвердили і відповідний Договір про передачу коштів медичної субвенції між Ужгородською міською радою та Баранинською сільською радою.

Ухвалили і положення про управління освіти Ужгородської міської ради. Проект рішення розроблено у зв’язку з необхідністю забезпечення реалізації Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 вересня 2017 року № 714.

Внесли депутати і зміни у додаток 2 до Програми економічного і соціального розвитку м. Ужгорода на 2018 рік. Зокрема, зменшено обсяг фінансування з міського бюджету на будівництво: спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям в класичній гімназії на вул. 8 Березня на 250 тис. грн. та спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям в загальноосвітній школі I-III ст. №12 на вул. Заньковецької на 515,418 тис. грн.

 Програму доповнили також додатком 7 “Показники виконання робіт по закладах освіти на 2018 рік” в якому передбачити обсяг фінансування будівництва: спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям у класичній гімназії на вул. 8 Березня – 250 тис. грн., спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям у загальноосвітній школі I-III ст. №12 на вул. Заньковецької – 450 тис. грн. та спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям в Ужгородській спеціалізованій ЗОШ №2 на вул.Підгірній – 65,4 тис. грн. (кошти міського бюджету).

Рішення ухвалено у зв’язку зі зміною Порядку фінансування з державного бюджету по бюджетній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України».

Крім того, депутати внесли зміни до бюджету міста на 2018 рік. Ці зміни пов’язані з рішенням щодо будівництва спортивних майданчиків для міні-футболу зі штучним покриттям у кількох школах міста. Підтримали і критичні зауваження, якими внесли доповнення про зміни розподілу видатків.

1 of 6