ТИМЧАСОВА ЗМІНА МІСЦЯ ГОЛОСУВАННЯ НА ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРАХ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ 21 ЛИПНЯ 2019 РОКУ

5 років ago admin 0

Якщо ви громадянин України та перебуватимете 21 липня не за місцем реєстрації, для участі у голосуванні вам необхідно пройти процедуру тимчасової зміни місця голосування.

Для цього потрібно зробити наступне:

– До 15 липня включно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або місцем фактичного перебування в день виборів (каб.40, 41, 4 поверх, вул. Пушкіна, 8, смт Воловець, Воловецька районна державна адміністрація, тел. 2-44-79, 2-21-72)

– Пред’явити документ, який підтверджує громадянство України.

– Подати заяву про тимчасову зміну місця голосування.

ВАЖЛИВО!!! Документи, які підтверджують необхідність такої зміни ПОДАВАТИ НЕ ПОТРІБНО (порядок тимчасової зміни місця голосування змінено відповідною постановою ЦВК від 29 травня 2019 року номер 910)

УВАГА! У разі, якщо виборцю змінено виборчу дільницю для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься за своєю виборчою адресою, такому виборцю видається виборчий бюлетень для голосування лише у загальнодержавному виборчому окрузі.

Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці. Виборець, включений до списку виборців на звичайній виборчій дільниці, має можливість отримати виборчий бюлетень за умови пред’явлення одного з таких документів:

– паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або у вигляді ID-картки,

– військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби),

– тимчасове посвідчення громадянина України.

Для отримання виборчого бюлетеня інші документи, крім зазначених вище (довідка про реєстрацію місця проживання; витяг з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання; посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця), пред’являти не потрібно.

Відділ ведення Державного реєстру виборців

Якщо ви громадянин України та перебуватимете 21 липня не за місцем реєстрації, для участі у голосуванні вам необхідно пройти …