Про організацію служби охорони праці у медзакладі фахівець Управління Держпраці розповіла на тематичній бесіді

5 років ago admin 0

«Одним з найважливіших нормативно-правових актів про охорону праці є однойменний Закон України, який визначає основні положення щодо реалізації конституційного права громадян на охорону життя і здоров’я в процесі їхньої трудової діяльності», – так розпочала недавню тематичну бесіду з колективом Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології в Ужгороді головний державний інспектор відділу   нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Закарпатській області Тетяна Маргітич.

Захід проходив у рамках проведення Всеукраїнського тижня права. Отож принагідно посадовець Управління Держпраці розповіла присутнім про головні чинники ефективної організації служби охорони праці на кожному підприємстві, у медичному закладі зокрема, акцентувала увагу керівників структурних підрозділів на необхідності постійного моніторингу за технічним станом обладнання, контролю за додержанням працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

«Адже важливим аспектом у питаннях забезпечення належного стану охорони праці, – зауважила Тетяна Маргітич, – є проведення комплексу профілак­тичних заходів, системний підхід до навчання і підготовки кадрів та належний рівень професійно-технічного навчан­ня з питань охорони праці, ком­плектування служб з ОП кваліфікованими праців­никами.

На завершення учасники зібрання обговорили  можливі причини виникнення небезпечних ситуацій, що можуть призвести до нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, і визначили заходи з метою  їх запобігання.