Керівництво Управління Держпраці та Служби у справах дітей Закарпатської ОДА домовилося про подальшу співпрацю

5 років ago admin 0

Сьогодні в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч керівництва Управління Держпраці у Закарпатській області в особі начальника Богдана Дороша і його першого заступника Василя Грицика та Служби у справах дітей Закарпатської ОДА в особі Світлани Якімеліної. У заході, що проходив у рамках двосторонньої угоди, укладеної свого часу між відомствами з метою забезпечення неухильного дотримання роботодавцями області законодавства про працю неповнолітніх, взяли також участь інші представники Служби у справах дітей та Ювенальної превенції.

Сторони підбили підсумки спільної роботи, проаналізували найбільш поширені види порушень, зафіксовані на підприємствах краю,  що стосуються трудової діяльності неповнолітніх, а також визначили заходи для подальшої співпраці. Зокрема, було домовлено проводити широку інформаційно-роз’яснювальну роботу серед закарпатських роботодавців, спрямовану на запобігання випадків незаконного використання дитячої праці, і залучення посадовців Служби у справах дітей до проведення за їх участі інспекційних відвідувань.

Водночас учасники зібрання внесли деякі корективи до попередньої угоди у зв’язку з останніми змінами в чинному законодавстві та в порядку проведення перевірок з питань праці.  Новий текст угоди Богдан Дорош та Світлана Якімеліна скріпили  власними підписами і завірили печатками очолюваних ними відомств.