Понад 50 питань розглядатимуть крайові депутати на останній у 2018 році сесії облради

5 років ago admin 0

У понеділок, 10 грудня, у депутатській залі відбулося засідання президії під головуванням керівника Закарпатської облради Михайла Рівіса. В обговоренні 57 питань, попередньо винесених на розгляд 13-ої сесії, взяли участь перший заступник голови облради Йосип Борто, заступник голови облради Петро Грицик, керівники політичних фракцій та профільних комісій.

Насамперед очільник облради ознайомив присутніх із порядком денним засідання та зупинився на пропозиціях й зауваженнях, які детально опрацювали профільні комісії під час проведення своїх засідань.

Отже, у четвер, 13 грудня, у ході 13-ої сесії сьомого скликання, звітуватиме голова облради Михайло Рівіс про свою річну діяльність, далі депутатський корпус схвалюватиме основний фінансовий документ краю – обласний бюджет на 2019 рік, а також прийматиме звернення до вищих ешелонів влади. Більшість питань стосуються  внесення змін до вже існуючих регіональних програм та погодження нових. Зокрема: Програма підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області на 2019-2020 роки; Програма фінансового забезпечення розвитку транскордонної та міжрегіональної співпраці органів місцевого самоврядування Закарпатської області на 2019 рік; Програма інформатизації області на 2019-2021 роки; Програма охорони навколишнього природного середовища; Програма створення та впровадження містобудівного кадастру на 2019-2023 роки тощо.

Окремо президія зупинилася на розгляді питання про право спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на спорткомплекс «Юність». Оскільки у присутніх виникало чимало пропозицій щодо врегулювання проблемних питань щодо цього об’єкту, головуючий запропонував провести завтра нараду в обласній раді із представниками усіх зацікавлених сторін, на якій з’ясувати про доцільність винесення питання на чергову сесію. Далі вирішили перенести розгляд  питання на наступну сесію про затвердження проекту зон санітарної охорони одного із родовищ підземних вод.

Коротко обговорили рішення щодо передачі будівлі, по вул. Грибоєдова в Ужгороді, з балансу Комунального вищого навчального закладу «Ужгородський коледж культури і мистецтв Закарпатської обради на баланс Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» на праві оперативного управління з правами балансоутримувача. Із цього питання Михайло Рівіс зауважив, що дану процедуру необхідно здійснити тільки за умови належного оформлення проектно-кошторисної документації та на підставі відповідного акту приймання-передачі документів у встановлений термін.

Розглядаючи детально депутатські звернення до керівництва країни, Віктор Русин запропонував підготувати нове звернення до Кабінету міністрів України та Державної фіскальної служби щодо врегулювання спірних питань із розмитнення авто на іноземних номерах. Учасники засідання президії підтримали таку пропозицію та вирішили включити її до порядку денного 13-ої сесії.

Насамкінець голова облради Михайло Рівіс дав відповідні доручення виконавчому апарату облради щодо належної підготовки усіх необхідних матеріалів на 13-ту сесію.

Прес-служба Закарпатської облради

DSC_0747
DSC_0741
DSC_0744
DSC_0749
DSC_0751
DSC_0754
DSC_0757
DSC_0758
DSC_0762
DSC_0765