З першими морозами ужгородські лісівники розпочали акцію – «Нагодуй птахів взимку».

5 років ago admin 0

З першими морозами ужгородські лісівники розпочали акцію – «Нагодуй птахів взимку». Її мета – допомога зимуючим птахам у вигляді установок годівниць і організації безперервного підживлення біля них. Приємно, що акція за три роки вже стала традиційною.

Зокрема сьогодні, 29 грудня, до вихованців Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру завітали лісівники Ужгородського держлісгоспу – директор Василь Кий та Олексій Кузнєцов, керівник гуртка шкільного лісництва Кам’яницького лісництва та Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату.

«Акція «Нагодуй птахів взимку» стартувала сьогодні на теренах Ужгородського району, у центрі для дітей, гуртки якого напряму пов’язані з охороною природи, лісівництвом. Сьогодні ми привезли 50 комплектів годівничок і покажемо діткам, як збивати годівнички, як правильно вішати без шкоди для дерев та розповімо, чим годувати пташенят. Плануємо також роздати годівнички по обласному центру та району», – відмітив директор Ужгородського держлісгоспу Василь Кий.

Розпочалася акція із лекції-презентації, на якій виховательки розповіли малечі про птахів, які зимують на Закарпатті і чим їх підгодовувати. Опісля малеча разом зі старшими кураторами вийшла на свіже повітря у зелений клас і розпочали свою екологічну акцію зі збивання та розвішування пташиних їдалень.

Відтак, маленькими рученятами для братів менших побудовано безліч годівничок – маленьких дерев’яних столових для горобців, синиць, вівсянок жовтобрових, чижів, в’юрків. Як ще називають їх лісівники -«соціальні столові».

Врятуємо птахів – врятуємо ліс! Також планується залучити до збереження лісових масивів і популяції птахів місцевих жителів, якім небайдужа доля лісів Закарпаття.

З першими морозами ужгородські лісівники розпочали акцію – «Нагодуй птахів взимку». Її мета – допомога зимуючим птахам у вигляді установок годівниць і організації безперервного підживлення біля них. Приємно, […]