Річний цикл лісокультурних робіт розпочато з акції “Майбутнє лісу в твоїх руках» (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Довгоочікувана весна цього року  принесла із собою не тільки радість світлих сонячних днів, а також “гарячу” пору для лісівників –  весняне лісовідновлення! Адже для  працівника лісового господарства – створення високопродуктивних, цінних лісових насаджень  завжди стоїть на першому місці. Не гаючи дорогоцінного часу на лісництві ім.Томащука “закипіла” робота по відновленню лісу на зрубах 2018 року.

Вже не один рік поспіль з 21 березня по 21 квітня проводиться Всеукраїнська акція “Майбутнє лісу в твоїх руках». Мета даного заходу є не тільки теоретично, а й на практиці ознайомити підростаюче покоління та громадськість з процесом створення та вирощування лісів.

4 квітня 2019року у ДП «Великобичківське ЛМГ», на території лісництва  ім. Томащука, урочище «Гресун», кварталі 11, виділ 14, на площі 1 га було проведено сприяння природному поновленню. Згідно проекту лісових культур на дану ділянку  було висаджено  2000 штук молодих саджанців:  Ялини європейської, Явора несправжньоплатанового, Ясена звичайного та дуба червоного. Для відтворення  лісів, використовується садивний  матеріал, який вирощений у базовому лісовому розсаднику лісництва.

Даний захід пройшов за участю спеціалістів  відділу  лісового господарства ЗОУЛМГ, працівників державної лісової охорони ДП «Великобичківське ЛМГ», та учнів 8-го класу Кобилецько-Полянської ЗОШ I-III ступенів,  під керівництвом класного керівника Штефанюк М.П.

Молодь відповідально віднеслась до цієї клопіткої роботи. Діти дуже дивувались, що з цих невеликих рослинок, колись виростуть високі та могутні ялини, ясени та дуби. Так і буде. Час пролетить  швидко. Перший лісочок юним  лісівникам запам’ятається на все життя і через 20 років  зустріне своїх творців  затишком  та приємною прохолодою, обдарує грибами, ягодами та цілющими  рослинами.

Працювалось дружньо і весело, даний захід згуртував учасників, адже як учні так і працівники державної лісової охорони мали одну мету, висадити як умога більше молодих деревцят для наступних поколінь. Після завершення робіт всі учасники акції отримали на згадку пам’ятні подарунки. А в рекреаційному пункті “Федорово” всіх чекав смачний обід та солодкий стіл.       Шановні мешканці, регіону! Любіть,поважайте,бережіть ліс , дбайте про нього і пам’ятайте, що його майбуття, без перебільшення, саме у Ваших руках! .

З  найщирішими побажаннями  до всіх в.о.пом .лісничого лісництва ім.Томащука Жуковська Світлана Юріївна.

 

Довгоочікувана весна цього року  принесла із собою не тільки радість світлих сонячних днів, а також “гарячу” пору для лісівників –  весняне лісовідновлення! Адже для  працівника лісового […]