У районі вшанували пам’ять жертв Голодоморів

5 років ago admin 0
alt    24 листопада – День пам’яті жертв голодоморів в Україні, день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників. У цей день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Цього року ми вшановуємо 85-роковини Голодомору 1932-33 років.

      У День пам’яті жертв Голодоморів в Україні, у м. Іршава біля храму Святителя Василія Великого відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування пам’яті українців, які загинули невинною голодною смертю.

   Учні Білківської ЗОШ 1-3 ст. прочитали вірші та спогади про ті нелегкі часи для нашого суспільсьтва. Потім присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв цієї жахливої трагедії.
     Настоятель Свято-Василівського храму, протоієрей Іоан відслужив поминальну панахиду за невинно померлими жертвами голодоморів.

      Голова райдержадміністрації Олександр Горін, зазначив, голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління.

     У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!

    Ми складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

 Також у цей день у рамках Всеукраїнської акції “Запали свічку ” учасники заходу поклали до підніжжя Пам‘ятного знаку жертвам  Голодомору запалені лампадки та символічні колоски.

alt

alt

 

alt

 

alt

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt