Черговий крок у співпраці рятувальників України та Польщі зроблено

5 років ago admin 0

Закарпатські рятувальники продовжують ділове партнерство з польськими колегами. Сьогодні, у рамках реалізації проекту “Удосконалення системи рятування та управління кризовими ситуаціями в Закарпатській області – Україна”, який реалізується Фундацією іHELP Institute та фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, відбулась чергова міжнародна зустріч в м. Ужгород.

У рамках візиту українські рятувальники разом з польськими колегами опрацюють питання спільної взаємодії та співпраці з питань надання допомоги між країнами на випадок виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. І сьогодні, 16 листопада, в одному з готельно-ресторанних комплексів обласного центру Закарпаття відбулась конференція за цією тематикою. На зустрічі були присутні: заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик, заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Василь Сніцар, а з польської сторони –  радник міністра закордонних справ республіки Польщі Барбара Михаловська, голова наглядової ради Фундації іHELP Institute та екс-заступник голови державної пожежної служби Польщі Рішард Гроссет.

Сторони обговорили шляхи покращення рівня безпеки на Закарпатті, зокрема: скорочення часу прибуття  пожежно-рятувальних підрозділів до місця виникнення надзвичайної ситуації, а також оперативність реагування та правильність дій під час ліквідації дорожньо-транспортних пригод.

Далі учасники міжнародної зустрічі завітали до Управління ДСНС України у Закарпатській області. Тут в урочистій обстановці польські колеги передали українським рятувальникам  два комплекти спеціалізованого гідравлічного інструменту марки Weber.  Вартість цього обладнання становить більше 37 тисяч євро.

У свою чергу заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Ярослав Бабяк подякував польським друзям за підтримку та надану допомогу, а також зауважив, що це обладнання – вкрай корисне для закарпатських рятувальників, адже за його допомогою надзвичайники зможуть більш якісно та оперативно надавати допомогу громадянам, які потрапили у ДТП. Також він наголосив на актуальності реалізації даної міжнародної програми, адже збереження життя і здоров’я людей є пріоритетним напрямом діяльності пожежно-рятувальних служб обох держав.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

_DSC0024 копия.jpg_DSC0074 копия.jpg

_DSC0056 копия.jpg_DSC0049 копия.jpg

_DSC0151 копия.jpg_DSC0160 копия.jpg