Лісівники Хустщини обговорили питання сертифікації з деревообробниками

5 років ago admin 0

Лісівники Хустщини обговорили нагальні питання з деревообробниками. Так днями відбулась зустріч керівництва Хустського лісодослідного господарства з підприємцями, які займаються заготівлею деревини в ДП «Хустське ЛДГ».

Лісова сертифікація – оцінка відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.

Сертифікація лісів — це щорічне планомірне дослідження їхнього стану, вивчення усіх складових господарського процесу, забезпечення доступності лісових ресурсів місцевому населенню тощо.

Сертифікація лісів — це оцінка господарювання в лісовій галузі за міжнародними законами на засадах сталого розвитку.

Наші закарпатські ліси окраса рідного краю, і гарне місце відпочинку, і зелені легені регіону. Тому господарі лісу мають дбати про збереження рідкісних та зникаючих форм життя, природні угруповання. І лише за таких умов ми зможемо досягти розумного балансу екологічної, соціальної та економічної складових у веденні лісового господарства.

Поступово зменшуюються суцільні вирубки, їх місце займуть вибіркові: лісовідновлення в них відбуватиметься природним шляхом. Маємо надію, що в недалекому майбутньому продавати несертифіковану деревину і на внут¬рішньому ринку України буде неможливо. Адже саме сертифікат гарантуватиме законне походження деревини.

Наше підприємство щорічно проходить плановий наглядовий аудит, протягом усього періоду дії сертифіката (5 років), тому що,відповідно до вимог ЛОР, компанія-аудитор повинна щорічно проводити перевірку кожного сертифікованого підприємства.

Щороку працівниками ДП «Хустське ЛДГ» проводяться роз’яснювальні роботи з питань лісової сертифікації в місцевих громадах, органах місцевого самоврядування та серед суб’єктів підприємницької діяльності. Неодноразово проводяться навчання з підрядчиками на лісозаготівлях

Лісівники Хустщини обговорили нагальні питання з деревообробниками. Так днями відбулась зустріч керівництва Хустського лісодослідного господарства з підприємцями, які займаються заготівлею деревини в ДП «Хустське ЛДГ». Лісова сертифікація […]