Новорічні вітання для людей похилого віку

5 років ago admin 0

Повага до старших − основа кожної сім’ї. До старшого покоління ми  звертаємося за порадою, мудрим словом, адже у них великий життєвий досвід. Діти дорослішають, створюють свої сім’ї. З синівських і доччиних сердець батьків витісняють їхні кохані дружини і чоловіки. Та вони терпеливо зносять все, бажають, щоб добре було їхнім дітям та онукам. Час летить непомітно. Подивіться на зелену травичку, а вже завтра вона стане сіном. Не встигнемо оглянутися, як до нас прокрадеться осінь життя. Як ми відносилися до старших, так і до нас відноситимуться наші діти. Тож бережімо своїх бабусь, дідусів та й усіх літніх людей довкола нас. Не забуваймо сказати їм лагідне слово, пригорнути, подати руку допомоги. Навчаймо своїх дітей поваги до старших. 

Люди похилого віку заслуговують шанобливого та гідного ставлення до себе, визнання їх безцінного життєвого досвіду та знань, надання їм всебічної допомоги і турботи. Щодня мусимо пам’ятати, що кожен з нас має святий обов’язок – турбуватися про наших матерів, батьків, бабусь та дідусів, усіма силами робити їхнє життя легшим, світлішим та радіснішим.     

Але часом трапляється так, що літні люди залишаються без підтримки своїх рідних за різних життєвих обставин.  В таких випадках на допомогу приходять привітні працівники центрів надання соціальних послуг, зокрема, Ужгородський центр соціального обслуговування, де на сьогоднішній день перебуває біля 35 людей похилого віку. А 26 грудня до бабусь та дідусів завітали з Новорічно-різдвяними вітаннями і вихованці та педагоги відділу духовного  і творчого розвитку „Джерела” Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”, які щиро вітали їх з прийдешніми святами, бажали тепла та радості, здоров’я та добра.  Бабусі та дідусі, а також персонал закладу підспівували колядки, знайомі з дитинства, уважно слухали розповідь про Різдво та оплесками підтримували гостей. Своїм сердечним виступом слухачів вразила вихованка „ПАДІЮНу” лауреат Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів та конкурсів Каріна Корнута, яка вже не вперше виступає перед особливою аудиторією слухачів, але з кожним разом знаходить щире слово та душевне тепло для самотніх літніх людей.        

Отож, бажаємо у Новому році усім бабусям, дідусям здоров’я, тепла, затишку та любові від оточуючих.