Про безпеку на дорогах та дотримання перевізниками вимог чинного законодавства – на селекторній нараді

5 років ago admin 0

В області триває Тиждень безпеки дорожнього руху. У рамках його проведення в приміщенні обласної держадміністрації відбулася селекторна нарада за участі

представників обласних управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки, ДСНС у Закарпатській області, Патрульної поліції, служби автомобільних доріг  та  департаменту освіти.

Управління Держпраці у Закарпатській області представляв перший заступник начальника Василь Грицик. Він, зокрема, зауважив, що наприкінці березня 2017 року керівники Управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки у Закарпатській області, Управління патрульної поліції міст Ужгорода та Мукачева затвердили Заходи щодо взаємодії та співпраці під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) із запобігання виробничого травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод на підприємствах області. У зв’язку з цим фахівці Управління Держпраці неодноразово брали участь у рейдових відпрацюваннях, котрі проводилися на автошляхах краю впродовж 2017 та поточного року, а також здійснювали відповідні контрольно-наглядові заходи.

У своєму виступі Василь Грицик також  наголосив, що на сьогодні особлива увага приділяється питанню виявлення неоформленої робочої сили, оскільки транспортні перевезення, згідно з паспортом незадекларованої праці, належать до найбільш ризикованих галузей, де існує вірогідність використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин. На жаль, не всі роботодавці – приватні перевізники, як вдалося з’ясувати,  поспішають укладати трудові договори зі своїми водіями. Отож у ході проведення Тижня безпеки дорожнього руху посадовці Управління Держпраці здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу, основною метою якої є запобігання виникненню порушень вимог законодавства про працю.