Студентська молодь позмагалася в інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?»

5 років ago admin 0

аватарка12 листопада 2018 року в актовій залі Хустського міського центру позашкільної освіти «Сузір’я» традиційно відбулася інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» серед студентів ліцеїв, коледжів та вузів міста. Мета даного заходу – це розвиток інтелектуальних здібностей студентів, сприяння реалізації набутих знань, уміння та навичок, розширення їх світогляду, виховання сміливості суджень, розвиток вміння висловлювати власну думку та співпрацювати у команді. До того ж захоплююча гра «Що? Де? Коли?» – це не лише нові знання, а й цікавий відпочинок та дружнє спілкування студентської молоді.

Напередодні великого студентського свята – Міжнародного Дня студента, на гру прийшли позмагатися десять команд, а саме: «Ерудити» та «Розумники» Закарпатського лісотехнічного коледжу, «Stars» та «Кіповці» Карпатського інституту підприємництва, «Вакцина» та «Медики-ведмедики» Закарпатського базового державного медичного коледжу, «Едельвейс» Хустського професійного ліцею сфери послуг, «Інь-Янь» Хустського медичного коледжу «Монада», «Хустек» Хустського технічного коледжу ТСО України та «Патріот» Хустського професійного ліцею.

На початку гри із вітальним словом до присутніх виступив начальник управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради Володимир Власюк, який привітав студентів із святом та побажав їм гарних успіхів у навчанні, мудрих наставників, щирих друзів, міцного здоров’я, активної життєвої позиції, а також впевненості, креативності та нових перемог.

Ведучим даного заходу, як завжди, був Валерій Ігнатко, який оголосив правила гри та попросив не користуватись мобільними телефонами, що зробило змагання повністю прозорими. Питання були і складні і прості одночасно, що змусило всіх учасників добряче понервувати під час оголошення відповідей. Під час турніру студенти-ерудити здійснили мандри, але мандри незвичайні – мандри до країни знань. За правилами гри «Що? Де? Коли?» кожній команді потрібно було відповісти на 12 запитань від ведучого із різних галузей наук, причому використання будь-яких допоміжних ресурсів було категорично заборонено. Відповісти на них правильно, як виявилося, – непросто. Адже запитання стосувалися різних галузей знань, а для цього слід мати широкий світогляд, загальну ерудицію, цікавитися і літературою, і подіями різних історичних віх, інформаційними технологіями, мистецтвом. Власне все це і продемонстрували учасники гри.

Оцінювало інтелектуальну гру компетентне журі: спеціаліст управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради Тетяна Гайдур, старший викладач Карпатського інституту підприємництва Світлана Фетько, директор Карпатського коледжу Вікторія Роман, старший викладач Хустського професійного ліцею сфери послуг Оксана Часіна, викладач Закарпатського базового державного медичного коледжу Ростислав Єгоров та практичний психолог Хустського професійного ліцею Тетяна Пригара.

У ході гри команди-учасники показали добрі знання, а також кмітливість та інтелект. Вони боролися до останнього, однак у загальному підсумку було визначено кращих. За підрахунками журі найбільшу кількість балів отримали та здобули перемогу наступні команди:
– I місце – команда «Ерудити» Закарпатського лісотехнічного коледжу (9,5 балів);
– II місце – команда «Розумники» Закарпатського лісотехнічного коледжу (9,4 бали);
– III місце розділили команди «Stars» Карпатського інституту підприємництва та «Медики-ведмедики» Закарпатського базового державного медичного коледжу (по 8,9 балів).

Змагання пройшли змістовно, насичено та завершилися привітаннями переможців і нагородженням їх грамотами Хустської міської ради. Такі заходи, як інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» варто влаштовувати, відвідувати та брати в них участь. Адже, це враження, які назавжди залишаться приємними спогадами про безтурботні студентські роки.

Тетяна Гайдур,
спеціаліст управління культури, молоді і спорту
Хустської міської ради

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA