Проведено засідання спостережної комісії при Іршавській РДА

5 років ago admin 0

alt

    21 листопада, під головуванням керівника апарату Іршавської РДА Олега Козенюка відбулося засідання спостережної комісіїпри Іршавськійрайоннійдержавнійадміністрації.

   У роботі засідання взяли участь в. о. начальника юридичного відділу  Іршавської РДА Тетяна Попович, директор Іршавського РЦСССДМ – Ірина Вовканич,  начальник відділу мобілізаційної роботи,  взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Іршавської РДА  Федір Халак, старший інспектор Іршавського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області Василь Орешко.

Основною метою засідання було обговорення подальшого плану скоординованих дій задля створення максимально сприятливих умов для активізації ресурсів з метою ресоціалізації осіб, що вчинили кримінальне правопорушення, та зменшення ризику вчинення повторних злочинів у майбутньому після звільнення з місць позбавлення волі. 

«Часто  постає ряд питань та проблем, які особа, що звільнилась, не має змоги та ресурсів  їх вирішити, що і стає причиною вчинення повторного злочину,   тому співпраця суб’єктів соціального патронажу повинна допомогти на шляху до  їх виправлення» – зазначив старший інспектор Іршавського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області Василь Орешко.

На комісію були винесені питання соціальної адаптації  осіб умовно-достроково звільнених з місць позбавлення волі, осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк та готуються до звільнення.

Комісія обговорила питання  налагодження ефективної взаємодії між суб’єктами соціального патронажу. У ході засідання обговорювалися різнобічні питання: соціального патронажу, здійснення соціального супроводу, можливості працевлаштування та  влаштування за наявності, до закладів соціального обслуговування осіб, які засуджені до позбавлення або обмеження волі та готуються до звільнення в разі відсутності місця проживання.

Засідання  спостережної комісії пройшло ефективно, кожен з представників  висловив  свої думки та пропозиції стосовно встановлення нових зв’язків та координації подальших дій, обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення. 

alt

 

alt

alt