В ужгородському культурно-історичному центрі «Совине гніздо» – щорічний інвестиційний форум «Закарпаття – бізнес в центрі Європи»

5 років ago admin 0

Темою заходу є розвиток виноградарства та виноробства в нашому краї.

До форуму долучилися близько трьох сотень учасників, зокрема представники дипломатичного корпусу іноземних держав, виноробних регіонів України, торгово-промислової палати, інвестиційних фондів, бізнесових кіл, банківських установ, керівники провідних підприємств краю, винороби тощо.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран на офіційному відкритті заходу зазначив: «Вважаю, що Закарпаття і виноробство – речі історично пов’язані. Наш край має право на свою частку не тільки на українському ринку, а й європейському. Сміливо може конкурувати навіть із відомими виноробними країнами як Італія, Іспанія, де клімат набагато тепліший».

З вітальним словом виступив і заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай. «Хочу привітати всіх присутніх від імені міського голови Богдана Андріїва, усієї міськради та депутатського корпусу. У цій сфері, яку нині обговорюємо, дуже важливим є працьовита громада. На Закарпатті така є. Маємо робити все, аби сприяти розвитку виноробства. Сподіваюся на плідну співпрацю, жваві  дискусії, правильні рішення, які будуть втілені».

За словами голови Асоціації виноробів та виноградарів Закарпаття Олександра Ковача, потенціал Закарпаття у цій сфері значний, зокрема в області є можливості для діяльності п’яти тисяч виноробів, тож популяризація цієї галузі потрібна, зокрема, для покращення інвестиційного клімату області.

Про важливі для виноробів зміни до законодавства, зокрема, скасування ліцензії на оптову торгівлю, розповів народний депутат України Роберт Горват.

Форум проходить у форматі трьох панельних дискусій: «Законодавчі можливості: вирішення актуальних питань виноробної галузі», «Вино та винні дегустації: як правильно сформувати туристичний продукт на прикладі Закарпатської області», «Міжнародний досвід у виноробстві та продажах: практичні кейси».

Організатори переконані, що захід сприятиме приверненню уваги європейської ділової спільноти до торговельно-економічних можливостей області та економічно-інвестиційного потенціалу, а головним завданням називають визначення та пошук шляхів вирішення проблемних питань у сфері залучення інвестицій.

Представили на форумі і проекти, які очікують на інвестора. Протягом дня винороби проводитимуть майстер-класи та дегустації. Свою продукцію представили і закарпатські сировари.

1 of 41