Лісівники Виноградівського лісгоспу чатують на браконьєрів

5 років ago admin 0

Державною лісовою охороною ДП «Виноградівський лісгосп» за 9 місяців 2018 року проведено 56 рейдів у цілях охорони державного лісового та мисливського фонду, контролю за додержанням вимог лісового та природоохоронного законодавства, профілактики правопорушень.

Рейдовою бригадою складено 21 протокол за незаконну порубку дерев, порушення правил полювання та правил пожежної безпеки; накладено штрафів на суму 4192,0 грн. Сума заподіяної лісопорушниками шкоди, виявлена бригадами за результатами рейдів, становить 27 424,36 грн.

Так, щодо охорони лісу від пожеж проведено 46 рейдів, за результатами яких виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 9 порушників правил пожежної безпеки, накладено штрафів на суму 1190,0 грн.

З метою профілактики виникнення лісових пожеж, державною лісовою охороною підприємства проводяться роз’яснювальні роботи з місцевим населенням щодо дотримання правил пожежної безпеки, у лісових масивах встановлено наглядну агітацію. Для запобігання розповсюдженню пожеж, підприємством влаштовано 1,8 км мінералізованих смуг та проведено догляди за мінералізованими смугами протяжністю 25,5 км.

У лісовому фонді ДП «Виноградівський лісгосп» за 9 місяців поточного року виявлено дев’ять випадків незаконної рубки дерев обсягом 33 куб.м., в тому числі три випадки незаконної рубки обсягом 17 куб.м. скоєні невстановленими особами. Розмір заподіяної шкоди внаслідок незаконних рубок становить 145,1 тис. грн

Трьома лісопорушниками добровільно відшкодовано завдану шкоду в сумі 24,2 тис.грн., а шість справ щодо незаконної порубки дерев передано в провадження поліції (в тому числі матеріали незаконних рубок невідомими особами). За незаконні рубки, скоєні в межах природно-заповідного фонду, поліцією відкрито та направлено до суду дві кримінальні справи за статтею 246 КК України.

Державне підприємство «Виноградівське лісове господарство» закликає громадян утримуватися від протиправних дій та нагадує, що з 1 січня 2019 року вступає в силу Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів і запобігання неналежному переміщенню необроблених лісоматеріалів», яким посилюється адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконну порубку дерев.

Державною лісовою охороною ДП «Виноградівський лісгосп» за 9 місяців 2018 року проведено 56 рейдів у цілях охорони державного лісового та мисливського фонду, контролю за додержанням вимог […]