Трагедія Бабиного Яру

6 років ago admin 0

jar 2

29 вересня 1941 року – одна з найтрагічніших дат в історії людства. Цього дня в окупованому нацистами Києві в урочищі Бабин Яр почалися масові розстріли мирного населення міста – за два дні було вбито 33 771 єврея. До 1943 року Бабин Яр став місцем розстрілу до 200 000 євреїв, українців, ромів та представників інших народів.

З нагоди відзначення 77-ї річниці трагічних подій в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області проведено тематичні заходи.

Зокрема, в Ужгородському вищому комерційному училищі Київського національного торговельно-економічного університету пройшла година спілкування „Бабин Яр – без права на забуття”, мета – розкрити зміст подій, пов’язаних з трагедією, та виховувати гордість за тих співвітчизників, які віддали своє життя у боротьбі з нацизмом.

Під час години пам’яті „Бабин Яр у наших серцях”, яка пройшла у Берегівському професійному ліцеї сфери послуг, учні переглянули епізоди документальних фільмів та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв тих страшних подій. Також діяла документально-фотографічна виставка „Бабин Яр: символ вічної скорботи”.

У читальній залі бібліотеки Державного навчального закладу „Ужгородський центр професійно-технічної освіти” було оформлено тематичну полицю-спогад „Бабин Яр… Наш біль… Наша пам’ять…”, на якій представлялися ілюстрації-спогади очевидців трагедії, твори відомих українських письменників з даної тематики.

Проте трагедія Бабиного Яру – привід не тільки згадати про жертв війни та Голокосту, але й вшанувати героїв опору нацизму, що стали взірцем взаємоповаги між народами, прикладом духовного подвигу заради порятунку життя людей.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області

jar 1