Дніпровська міська рада запрошує журналістів та блогерів спробувати вибороти грошові винагороди у конкурсі ім. Б. Брагинського

6 років ago admin 0

Дніпровська міська рада запрошує до участі у щорічному Всеукраїнському конкурсі журналістів та блогерів імені Бориса Брагинського.

У Конкурсі можуть брати участь працівники преси, телебачення і радіо, інтернет-видань, інформаційних агентств, блогери та позаштатні автори (фрілансери). Метою Конкурсу є: розвиток міст у загальносвітовому контексті, проведення журналістських розслідувань, сприяння утвердженню української/демократичної державності, високих культурних цінностей, відродженню національної культури, сприяння розвитку місцевих і регіональних медіа, впровадження нових медіа-технологій, підвищення якісного рівня місцевої журналістики, поліпшення інформаційного обслуговування населення, зростання авторитету ЗМІ.

Головне завдання Конкурсу – поширення прикладів позитивного досвіду ініціативної, активної, творчої, соціально корисної діяльності міських громад, популяризація прикладів ефективної співпраці громадськості з органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підвищення рівня обізнаності населення про діяльність органів місцевого самоврядування.

Конкурс проводить департамент з питань місцевого самоврядування внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради. Період проведення з 24.09.2018 по 01.11.2018.

Для участі у Конкурсі необхідно подати заявку за формою, скан-копію матеріалу (для газет та журналів) або посилання на матеріал розміщений у мережі Інтернет.

Конкурс проводиться у номінаціях:

«Журналістське розслідування»;

«Інформаційно-аналітична робота з урбаністки та містобудування»;

«Журналістська знахідка щодо розвитку міст»;

«Краща робота студента факультету журналістики Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара» (статті для газет, журналів, сайтів, відеоматеріали).

Матеріали, подані на Конкурс, повинні відповідати таким критеріям: актуальність, об’єктивність підходу, переконливість аргументації, незалежність авторської позиції, аналіз інформації, глибина опрацювання і висвітлення теми, оригінальність подачі матеріалу. Кожен критерій оцінюється у 5 балів.

Для оцінки матеріалів, підведення підсумків і прийняття рішення про визначення переможців   Конкурсу створюється журі, склад якого затверджується розпорядженням міського голови. До складу журі входять представники ЗМІ та профільні викладачі.

Переможці Конкурсу у кожній номінації нагороджуються дипломами з виплатою винагороди за номінаціями. Для журналістів та блогерів:

«Журналістське розслідування» (10 000 грн);

«Інформаційно-аналітична робота з урбаністики та містобудування» (10 000 грн);

«Журналістська знахідка щодо розвитку міст» (10 000 грн);

гран-прі – 25 000 грн.

Для студентів за номінацією «Краща робота студента факультету журналістики Дніпровського національного університету  Імені Олеся Гончара» (статті для газет, журналів, сайтів, відеоматеріали): І місце | 18 000 грн (виплата протягом 9 місяців), II місце – 9 000 грн (виплата протягом 9 місяців), III місце – 4 500 грн (виплата протягом 9 місяців).

Підсумки Конкурсу оприлюднюються в ЗМІ, а також на офіційному веб-сайті Дніпровської міської ради.