Приживлюваність лісових культур на Свалявщині складає понад 90%

4 роки ago admin 0

І цей показник є достатньо хорошим. Приживлюваність лісових культур однорічних лісопосадок становить 93% – фактично при нормативній 93%.

Свалявське державне лісогосподарське підприємство в минулому році виконало повний комплекс лісогосподарських робіт, пов’язаних з веденням лісового господарства та використанням лісових ресурсів, дотримуючись принципів сталого розвитку області, лісівництва наближеного до природи, а також соціально – економічних критеріїв.

Принципи лісівництва наближеного до природи першочергово застосовувались при заготівлі стиглого лісу, віддаючи перевагу вибірковому способу рубань, а також на рубках поліпшення якісного складу лісів, створюючи умови для відновлення головних лісових порід.

В минулому році забезпечено лісовідновлення загальною площею 40 г. Для лісокультурних заходів з власного насіння вирощено 66 тис. шт сіянців та саджанців бука лісового, явора, ясеня, ялиці, дуба звичайного, каштана їстівного та черешні. Крім того, за минулий рік лісовими господарниками проінвентаризовано та атестовано 326,5 гектарів лісових культур.

Переведено при цьому в покриту лісом площу 49,0 гектарів лісових культур та 127,5 гектарів природного поновлення.

127,5 – І клас 4,2 га;

ІІ клас 102,3 га;

ІІІ клас – 21,0 га

49,0 – І клас – 6,6 га;

ІІ клас – 28,4 га;

ІІІ клас – 14,0 га.

Перевірили лісівники і як прийнялися лісові культури та встановили, що приживлюваність лісових культур першого року вирощування становить 93%, при нормативній – 93%.

І цей показник є достатньо хорошим. Приживлюваність лісових культур однорічних лісопосадок становить 93% – фактично при нормативній 93%. Свалявське державне лісогосподарське підприємство в минулому році виконало […]