Органи Пенсійного фонду України в Закарпатській області застерігають роботодавців від використання нелегальної праці

6 років ago admin 0

Шановні роботодавці!

Доводимо до вашого відома, що відповідно до законодавства за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору роботодавець несе відповідальність.

Наразі органи Пенсійного фонду України в Закарпатській області спільно з управлінням Держпраці, головним управлінням Державної фіскальної служби в Закарпатській області проводять інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед роботодавців і найманих працівників про ризики використання нелегальної праці і виплати зарплати в «конвертах». Але вже, починаючи з жовтня ц. р., проводитимуться перевірки суб’єктів господарювання. У разі виявлення фактів нелегального працевлаштування працівників до таких роботодавців вживатимуться жорсткі заходи впливу.

Пам’ятайте, ухиляючись від офіційного оформлення трудових відносин, виплачуючи заробітну плату в «конвертах», ви позбавляєте своїх працівників трудових прав:

– на достойну пенсію;

– на основну та додаткову відпустку;

– на оплату лікарняного;

– на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу;

– на гарантії за колективним договором;

– отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу та інше.

Через несплату роботодавцем єдиного соціального внеску та інших соціальних внесків працівникові не зараховується страховий стаж та можливість отримання заробленої пенсії за віком, по інвалідності чи в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсія призначається тільки з офіційно нарахованої заробітної плати.

Ужгородське об’єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області