Берегівський водоканал перевірили головні держінспектори Управління Держпраці

6 років ago admin 0

Діяльність працівників підприємств водоканалізаційних господарств, як відомо,  нерідко пов’язана з певним ризиком для їх життя і здоров’я, адже доводиться виконувати газонебезпечні роботи у каналізаційних  колодязях. Тому особливу увагу під час перевірок  таких підприємств фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області  звертають на дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці саме при виконанні вказаних робіт.

Нещодавно посадовці Управління Держпраці, зокрема заступник начальника відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Олександр Гойс та його колеги головні державні інспектори Андрій Ковальчук і Розалія Федоришин здійснили планову перевірку ТОВ «Водоканал «Карпатвіз», у ході якої була зафіксована низка порушень вимог охорони праці та промислової безпеки.   

Серед основних головні державні інспектори  називають: відсутність на дільниці переліку робіт підвищеної небезпеки, які виконуються з видачею нарядів-допусків; до виконання газонебезпечних робіт допускаються працівники, які не пройшли відповідного навчання та перевірку знань; у переліку робіт підвищеної небезпеки підприємства не вказані місце і характер робіт, можливі шкідливі і небезпечні фактори; не проведена санітарна очистка першої зони санітарної зони свердловини, огорожа однієї із свердловин не зачинена на замок.

Водночас у суб’єкта господарювання відсутній дозвіл на експлуатацію електроустановки потужністю понад 1000 В, особа, відповідальна за електрогосподарство, допускається до виконання своїх функціональних обов’язків без проходження інструктажів тощо. Загалом посадовці Управління Держпраці зафіксували понад двадцять різних порушень, для усунення яких був складений акт і керівництву підприємства був виданий припис.