Лісівники та педагоги шкільних лісництв ДП «Ясінянське ЛМГ» обговорили подальшу співпрацю

4 роки ago admin 0
Лісівники та педагоги керівники шкільних лісництв ДП «Ясінянське ЛМГ» провели спільну нараду щодо організації роботи гуртків у новому навчальному році.
 
Зустріч відбулася у центральному офісі ДП «Ясінянське ЛМГ» за участі директора підприємства Ігоря Піпаша, головного лісничого Миколи Ластовецького, відповідальної за роботу шкільних лісництв від лісгоспу Ярослави Рещук, заступника директора з виховної роботи Чорнотисянської ЗОШ Клочуряк Оксани Андріївної та керівників шкільних лісництв Штефуряк Олени Степанівної, Кравчук Ганни Андріївної та Дячук Мирослави Іванівної.
 
Нарада проведена з метою належного документального оформлення роботи шкільних лісництв та обговорення особливостей організації освітнього процесу і необхідності дотримання карантинних обмежень у гуртках в умовах епідеміологічної ситуації пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції. Також, учасниками зустрічі були підведені підсумки діяльності гуртків за минулий 2019/2020 навчальний рік та узгоджено і затверджено план роботи шкільних лісництв на 2020/2021 навчальний рік. Як лісівники так і педагоги згодилися на необхідності проведення більшої частини занять з учнями на відкритому повітрі та організувати відкритий зелений клас на території одного з лісництв ДП «Ясінянське ЛМГ». Обговорюючи концепцію майбутнього навчально-лісівничого простору на відкритому повітрі, директор підприємства Ігор Піпаш підтримав спільну ініціативу і висловив готовність підприємства сприяти практичному втіленню задуму.
Заступник директора з виховної роботи Чорнотисянської ЗОШ Клочуряк Оксана Андріївна акцентувала увагу на важливості залучення учасників Чорнотисянського шкільного лісництва, які зараз навчаються у випускному класі, до практичної лісогосподарської роботи у лісових масивах та виробничому підрозділі підприємства з метою поглиблення профорієнтаційної роботи та ширшої демонстрації й ознайомлення з лісогосподарською діяльністю. Додатково було розглянуто можливість отримання рекомендації від лісгоспу для вступу у лісівничий ВУЗ та відзначення кращих учасників шкільних лісництв випускників школи. Своє бачення організації роботи гуртків висловили також і педагоги керівники шкільних лісництв та озвучили присутнім побажання учнів проводити більше екскурсій та спільних походів.
 
У заключній частині наради директор ДП «Ясінянське ЛМГ» Ігор Піпаш привітав педагогів з нещодавнім професійним святом – Днем працівників освіти та вручив учителям подяки за активну участь у поширенні лісівничих знань серед молоді краю.
 
Нагадаємо, що на базі ДП «Ясінянське ЛМГ» функціонують два шкільні лісництва у яких навчається 30 учнів з Лазещинської та Чорнотисянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Участь молоді у шкільних лісництвах формує у дитячій свідомості дбайливе ставлення до навколишньої природи та виховує відповідальних, чесних, розумних наступників лісівничих професій. Особлива увага під час роботи з учнями приділяється питанням важливості значення лісу в житті людини та необхідності раціонального лісокористування.

Лісівники та педагоги керівники шкільних лісництв ДП «Ясінянське ЛМГ» провели спільну нараду щодо організації роботи гуртків у новому навчальному році.   Зустріч відбулася у центральному офісі […]