Профілактичне відпрацювання та акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» провели воловецькі рятувальники

6 років ago admin 0

25 вересня рятувальники Воловецького району провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання сіл Верб’яж та Скотарське, де у загальному, мешкає близько 2 500 осіб.

Першочергово, відбулись наради у приміщеннях сільських рад, де рятувальники озвучили статистику пожеж у краї та їх наслідки,  а також наголосили депутатському активу та керівникам освітніх закладів про постійне проведення масово-роз’яснювальної роботи з населенням.

Далі все відбувалось за звичним сценарієм. Рейдові групи завітали до осель громадян та розповіли про правила пожежної безпеки у осінньо-зимовий період. Особлива увага рятувальників була прикута до  соціально вразливих верств населення: особи похилого віку, залежні від алкоголю та ті, які мають низькі доходи через безробіття. Таке безпосереднє спілкування на важливі теми з людьми дає привід задуматися над цінністю життя і більш відповідально ставитися до власної безпеки.

А от у с. Скотарське фахіці ДСНС завітали  ще  й до місцевої школи, де провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», під час якої дітям в ігровій формі розповіли, як правильно поводити себе з вогнем, куди звертатися за допомогою, якщо виникла надзвичайна подія та як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. Крім того, усім учасникам заходу вручили  застережливі тематичні листівки.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

P80925-100200.jpgP80925-103823.jpg

P80925-123401.jpgP80925-125217.jpg