Закарпатські рятувальники продовжують ділове партнерство з польськими колегами задля безпеки українців

3 роки ago admin 0

Днями, у рамках проекту “Удосконалення можливостей оперативно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області”, який реалізується Фундацією іHELP Institute та фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, відбулась чергова міжнародна зустріч. З огляду на карантинні обмеження, вона пройшла на базі Управління ДСНС Закарпаття у режимі відеоконференції.

Учасники зустрічі детально проаналізували зроблене упродовж двох років плідної міжнародної співпраці. Так, бюджет іноземних інвестицій склав близько 3 млн. гривень (2826000 грн). За ці кошти для закарпатських рятувальників закупили: медичне спорядження і обладнання, яке застосовується для надання первинної долікарської допомоги; гідравлічний інструмент для проведення рятувальних робіт під час надзвичайних подій, пов’язаних з дорожньо-транспортними пригодами WEBER; пожежно-рятувальний автомобіль середнього типу, шасі 4×4, марки Mercedes-Benz; спеціальний пожежний одяг, каски, підшоломники, рукавиці-краги, чоботи спеціальні захисні, тепловізор, рукави, стволи, ліхтарики, плаваючі мотопомпи; а також матеріали для створення теплокамери на базі навчального центру Аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Українські надзвичайники особливо наголосили на важливості спеціальних тренінгів, семінарів та вебінарів, які для них проводилися із залученням найбільш фахово підготовлених спеціалістів міжнародного класу. Отримані знання, навички та досвід стали у пригоді та успішно застосовуються рятувальниками та пожежниками Закарпаття в щоденній роботі. А збереження життя і здоров’я людей є пріоритетним напрямом діяльності ДСНС.

Учасники також обговорили можливість впровадження нових проектів; окреслили основні труднощі, які можуть виникнути, та сформулювали оптимальний варіант їх вирішення. Зокрема йшлося про можливість подальшої  співпраці щодо  розвитку газодимозахисної служби області та розбудови димової камери.

Рятувальники обидвох держав були одностайні у продовженні ділового партнерства й дружніх стосунків, які склалися між закарпатськими рятувальниками та польськими колегами вже давно.  Подальша плідна співпраця надзвичайно важлива для розвитку регіону, адже надає додаткові можливості для соціального та економічного розвитку Закарпаття.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

DSCF8836 копия.jpgDSCF8830 копия.jpg

DSCF8837 копия.jpg