День Державного Прапора та 27-річницю незалежності України відзначили на Ужгородщині

6 років ago admin 0

Сьогодні, 23 серпня Ужгородський район відзначав День Дерджавного Прапора та День незалежності України. Традиційно захід розпочався із виконання музичного твору “Молитва за Україну” у виконанні народного ансамблю пісні і танцю “Дружба” районного будинку культури. Відтак перейшли до урочистої частини.
До учасників свята з вітальними словами звернулися голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак та голова райдержадміністрації Еріка Кинєв. Опісля приступили до виконання почесної місії – вручення кращим представникам органів місцевого самоврядування, виконавчих органів влади, підприємств, установ та організацій Грамот та подяк обласної, районної рад та районної державної адміністрації. Зокрема, Почесною грамотою Закарпатської обласної ради нагороджено Невицького сільського голову Михайла Лабу, подяками обласної ради – Соловківського та Червонівського сільського голову Олександра Біро та Василя Зеленяка, Грамотами обласної ради – депутата районної ради Руслана Пишку, тощо. 

Після офіційної частини перейшли до перегляду концерту, де виступали колективи художньої самодяльності Ужгородського району. Свою творчість презентували народні чоловічі ансамблі «Карпатські голоси» клубу с.Оноківці та «Бетяри» БК с.Сторожниця, зразковий дитячий хореографічний ансамбль «Наша Файта» БК с.Сторожниця, народні вокальні ансамблі «Арніка» Тарнівецької ДШМ, «Ужанка» РБК, «Материнка» та чоловічий ансамбль «Фанати Материнки» (креативно-мистецького комплексу «Вілет» с.Камяниця), народний інструментальний ансамбль «Рапсодія» РБК.
Поміж виступами присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за незалежність Батьківщини. 
Від кожного виступу глядачі отримували задоволення. З впевненістю можна сказати, що ми на вірному шляху до утвердження національної української держави, де культура і мистецтво повинні відігравати ключову роль.