Проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС

6 років ago admin 0

alt

18 жовтня, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, яке провів голова райдержадміністрації,голова комісії з питань ТЕБ та НС Олександр Горін.

 На порядок денний було винесено два питання:

1.Стан захворюванності громадян району на кір;

2.Ситуація, яка мала місце в с. Довге (на березі річки виявлено труп свині).

В.о. директора Іршавської районної філії ДУ «Закарпатський  обласний   лабораторний   центр   МОЗ   України»   Марина Жупанин поінформувала присутніх про ситуацію щодо захворюваності мешканців району на кір.
 Марина Іванівна повідомила, що основний відсоток захворювання припадає на вік до 17 років, тобто на дітей дошкільного та шкільного віку, всього захворіло 38 чоловік, у тому числі 3 чоловік віком 18-64 роки, основна причина захворювання – це відсутність щеплення проти кору та запропонувала затвердити план заходів щодо профілактики захворюваності на кір в Іршавському районі.

Начальник  відділу  освіти  райдержадміністрації  Єлізавета Яцканич сказала, що із-за хвороби батьки бояться відправляти дітей до школи та запропонувала в ЗОШ- І-ІІІ ст. № 1 с. Білки (де кількість хворих на кір становить 22 чол.) для профілактики захворювання, перенести канікули на тиждень раніше, починаючи з 22 жовтня 2018 р.

Далі виступив заступник головного лікаря по охороні дитинства та материнства КНП ІЦПМД Степан Сукович, який зазначив, що захворюванність населення району на кір  має тенденцію до зростання, а особливо в с. Білки, де за станом на 18.10. 2018 хворих на кір – 24 чоловік, у т. ч.: в ЗОШ-І-ІІІ ст. № 1

22 чол. віком до 17 років, і 2 чоловік віком 30-64 роки та наголосив, що основна причина захворювання  – це відсутність щеплення проти кору і підтримав пропозицію Єлізавети Михайлівни перенести канікули у вказаній школі на тиждень раніше, починаючи з 22.10. 2018 року.

Перший заступник голови райдержадміністрації Іван Семак підтримав пропозиції Суковича С.С. та Яцканич Є.М. щодо перенесення канікул на тиждень раніше, що дасть змогу зменшити кількість захворювань серед учнів.                    

      На завершення обговорення зазначеного питання слово взяв Олександр Горін, який запропонував підтримати пропозиції заступника головного лікаря по охороні дитинства і материнства КНП ІЦПМД Суковича С.С. та начальника відділу освіти райдержадміністрації Яцканич Є.М. щодо перенесення канікул в ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 с. Білки на тиждень раніше, починаючи з 22 жовтня 2018 року, оскільки краще хворобу попередити, ніж потім лікувати.

 Заслухавши та обговивши інформацію, комісія вирішила:

 Затвердити план заходів план заходів по локалізації та ліквідації захворюваності на кір в Іршавському районі в 2018 році (додається).

Відділу освіти райдержадміністрації для профілактики захворювання дітей на кір перенести канікули в ЗОШ-І-ІІІ ст. № 1 с. Білки на тиждень раніше, починаючи з 22 жовтня 2018 р.

   Фахівцям Іршавської районної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» спільно з відділом охорони здоров’я і відділом освіти райдерадміністрації та рекомендувати Іршавській об’єднаній територіальній громаді вести постійний контроль за станом захворюваності на кір у дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх закладах району.

    З другого питання щодо ситуації, що сталась у с Довге  (на березі річки виявлено труп свині) з інформацією виступив начальник Іршавського районного відділу головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Іван Халус,який сказав, що між селами Довге та Приборжавське на березі річки Боржава було виявлено труп свині. При перевірці встановлено, що труп вагою до 150 кг належить до свійської тварини. Було відібрано матеріал для експертизи щодо захворюванності вказаної свині на африканську чуму, поінформовано поліцію для встановлення власника тварини. В суботу 13.10.18, за результатами аналізів, захворюванності на африканську чуму не підтверджено. Труп спалено та закопано згідно з санітарними нормами – зазначив  Іван Миколайович.

        Заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола наголосив на необхідності посиленого контролю за санітарно-епідемічною ситуацією в районі.

Заслухавши інформацію, з урахуванням обговорення, комісія вирішила рекомендувати фахівцямІршавського районного відділу головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області тримати на постійному контролі санітарно-епідемічну ситуацію на території району, при необхідності вживати відповідні заходи, зідно чинного законодавства.

alt

alt

alt

alt