Третя літня студентська школа програмування стартувала в Ужгородському національному університеті

6 років ago admin 0

Офіційне відкриття, де учасників вітали, зокрема, ректор УжНУ Володимир Смоланка, заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, проректор УжНУ Ігор Король, декан факультету інформаційних технологій Ігор Повхан відбулося сьогодні.

“Літня школа з програмування, яка проводиться вже третє і набула міжнародного статусу, збирає найкращих студентів із провідних вишів. Бажаю всім успішного навчання, професійного росту. Раді вітати вас в Ужгороді”, –відзначив у своєму вітальному слові ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Заступник міського голови Василь Гомонай передав вітання від міського голови Богдана Андріїва, побажав учасникам приємного перебування у нашому місті. Василь Васильович висловив сподівання, що час, який студенти проведуть в Ужгороді, залишить по собі виключно позитивні враження. “Переконаний, що ця літня школа, вже третя за ліком, не буде останньою, і наступного року ми знову вітатимемо вас в Ужгороді. Плідної вам роботи”, – побажав Василь Гомонай.

Отож протягом 9 днів, до 16 серпня, майже 40 команд молодих програмістів з понад десятка українських вишів із Києва, Львова, Харкова, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, Вінниці, Чернівців, Ужгорода та трьох університетів Грузії відвідуватимуть лекції найкращих IT-фахівців, вчитимуться ефективніше розробляти алгоритми та складати програми, розвʼязувати авторські задачі тощо.

Як інформують організатори, мета школи – допомогти українським і зарубіжним студентам підвищити майстерність у розробці алгоритмів та написанні програм, сприяти підготовці фахівців високої кваліфікації в галузі програмування.

Заняття і змагання відбуватимуться у двох лігах залежно від рівня знань студентів. Кожен день Школи складається з чотирьох етапів: 1) зранку протягом одної-двох годин лектори розкривають тему дня, вказуючи на маловідомі і цінні підходи у розв’язанні складних задач; 2) далі впродовж 4-5 годин учасники розв’язують задачі, запропоновані лектором; тестування розв’язків проходить автоматизовано на спеціалізованих серверах, на основі результатів визначається переможець у кожній із ліг; 3) після обіду відбувається розбір задач (вказівка на можливі варіанти розв’язку); 4) насамкінець – дорозв’язання не вирішених задач.

Молодих програмістів чекає і насичене дозвілля – екскурсії Ужгородом, квести, спортивні змагання, майстер-класи, адже девіз Школи – «Програмуючи – відпочиваємо!». Ще однією родзинкою цьогорічної Школи є щоденна паперова повноколірна газета «Новинка++». Назва символічна, у ній засвідчене бажання організаторів поєднати традиції та новітні технології: «новинка» в закарпатському діалекті означає «газета», а «++» – це оператор, який використовується у програмуванні, навіть у назвах деяких мов програмування.

1 of 26