До 1 вересня всі лікарні мають оприлюднити інформацію про наявні ліки

6 років ago admin 0


 


Наявність в закладах охорони здоров'я ліків та медичних виробів, закуплених за рахунок місцевого та Державного бюджетів, які мають використовуватися для закарпатців на безоплатній основі, з 1 вересня буде доступно на електронних ресурсах. 



 


 


 


 


20.07.2018                                                                                424-0


 


               


Забезпечення відкритості та публічності системи забезпечення закладів охорони

здоров’я Закарпатської області лікарськими засобами та виробами медичного призначення 


 


 


 


                З метою забезпечення відкритості та публічності системи забезпечення закладів охорони здоров’я Закарпатської області лікарськими засобами та виробами медичного призначення, на виконання наказів МОЗ України

від 02.06.2016 року № 509 „Про здійснення заходів з контролю використання лікарських засобів та медичних виробів, закуплених за бюджетні кошти” та

від 26.04.2017 № 459 „Про затвердження Порядку розміщення на інформаційних стендах у закладах охорони здоров’я інформації щодо наявності лікарських засобів, витратних матеріалів, медичних виробів та харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, отриманих за кошти державного та місцевого бюджетів, благодійної діяльності і гуманітарної допомоги”, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 липня 2017 р. № 841/30709 та протокольного рішення наради під головуванням Прем’єр-міністра України від 25 червня 2018 року щодо забезпечення розміщення до 1 вересня 2018 року на офіційних веб-сайтах інформації про наявні залишки лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за кошти державного та місцевого бюджетів, та оновлення цієї інформації щотижня,


 


НАКАЗУЮ:


  1. Начальниками відділів охорони здоров’я райдержадміністрацій, міськвиконкомів, відповідальним посадовим особам з медичних питань ОТГ та головним лікарям /директорам/ лікувально-профілактичних закладів області:

                1.1.     Впровадити електронну систему охорони здоров’я в частині надання інформації щодо наявності лікарських засобів, витратних матеріалів та медичних виробів у лікувально-профілактичних закладах області за допомогою безкоштовних інформаційних ресурсів „Безкоштовні ліки” (https://liky.ua) або

    „Є ЛІКИ” (https://eliky.in.ua).


1.2.     Взяти до уваги, що вищенаведені інформаційні ресурси надають безкоштовну підтримку ресурсу, як для структурних підрозділів охорони здоров’я облдержадміністрацій, райдержадміністрацій, міськвиконкомів та ОТГ так і для закладів охорони здоров’я області.


  1. Призначити відповідальних осіб за внесення інформації про залишки ліків у лікувально-профілактичних закладах, щотижневе її оновлення та розміщення на сайтах лікарень.

  2. надати до Закарпатського обласного медичного інформаційно-аналітичного центру та департаменту охорони здоров’я (на паперових та магнітних носіях) інформацію про відповідальних осіб за внесення інформації про залишки ліків та її щотижневе оновлення, за формою додатку 1.

  3. забезпечити внесення інформації про наявність лікарських засобів, витратних матеріалів та медичних виробів у керованому лікувально-профілактичному закладі.

  4. поінформувати Закарпатський обласний медичний інформаційно-аналітичний центр та департамент охорони здоров’я

    про обсяг виконання наказу, інформаційний ресурс, що вибраний для внесення інформації щодо наявності лікарських засобів, витратних матеріалів та медичних виробів у лікувально-профілактичному закладі, з вказанням посилання на місце розміщення на інформаційному ресурсі та копію наказу по закладу.


  5. Щотижнево оновлювати інформацію про залишки лікарських засобів, витратних матеріалів та медичних виробів.


  1. Головному лікарю Закарпатського обласного медичного інформаційно-аналітичного центру Магариті Л.В. забезпечити :


    1. Координацію цього напрямку роботи.

    2. Розміщення на офіційному сайті департаменту охорони здоров’я посилання на інформаційні ресурси де містяться дані щодо наявності лікарських засобів, витратних матеріалів та медичних виробів у лікувально-профілактичних закладах області.


  2. Заступнику директора департаменту – начальнику  управління економічного планування, фінансово – бухгалтерського обліку та ресурсного забезпечення Гуштану І.І. та начальнику управління лікувально-профілактичної роботи департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Чемет О.А. забезпечити інформування облдержадміністрації, Міністерства охорони здоров’я України та Кабінет Міністрів України про впровадження електронної системи охорони здоров’я, в частині надання інформації щодо наявності лікарських засобів, витратних матеріалів та медичних виробів у лікувально-профілактичних закладах області за допомогою безкоштовних інформаційних ресурсів „Безкоштовні ліки” (https://liky.ua) або „Є ЛІКИ” (https://eliky.in.ua), у встановлені ними терміни.

  3. Персональну відповідальність за виконання цього наказу покладаю на начальників відділів охорони здоров’я райдержадміністрацій, міськвиконкомів, відповідальних посадових осібам з медичних питань ОТГ та головних лікарів  

    /директорів/ лікувально-профілактичних закладів області.


  4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.


 


 


 


 


 


 


 


Додаток 1


 


до наказу департаменту охорони здоров’я


від „2007.2018424-0    


                  


Відповідальних осіб за внесення інформації про залишки ліків у закладах охорони здоров’я, щотижневе  її оновлення

та розміщення на сайтах лікарень.