Анонс. Акція до Дня серця

6 років ago admin 0


До Всесвітнього Дня серця Обласний Центр здоров’я проводить інформаційно-освітницьку акцію під час якої  всім бажаючим буде проводитися  вимірювання артеріального тиску, надаватися консультативна допомога фахівцями та розповсюджуватися тематичні інформаційні матеріали. 


Захід відбудеться 01.10.2018 року з 11.00 до 13.00 в холі ТЦ» Дастор».


З метою привернути увагу до проблеми серцево-судинних захворювань, як основної причини смертності населення в світі, 29 вересня відзначають Всесвітній день серця. 


Щорічно від серцево-судинних захворювань помирає понад       17 мільйонів осіб по всьому світу – більше, ніж від онкологічних захворювань, респіраторних захворювань і діабету разом узятих. Левова частка таких смертей припадає на країни із середнім і низьким рівнем доходів населення.


Щороку в Україні фіксують близько 50 тисяч випадків інфаркту і понад     100 тисяч випадків інсульту.


На жаль, у більшості людей в нашій країні поки відсутня культура турботи про здоров'я. Акція проводитиметься з метою інформування населення про фактори ризику  та важливість профілактики  серцево-судинних захворювань, а також усвідомлена необхідність медичного огляду для раннього виявлення захворювань.